Kommende utstillinger

11. januar - 18. februar
Snorre Ytterstad
Book & Hedén
Jon Gundersen
Tarje Eikanger Gullaksen

22. februar - 1. april
Eirik Senje
Lisbet Dæhlin
Pierre Lionel Matte
Thomas Hestvold

5. april - 13. mai
Gunvor Nervold Antonsen
Per Christian Brown
Aleksi Wildhagen og Patrick Entian

Pressekontakt

Kjersti Solbakken,
Daglig leder
kjersti@kunstnerforbundet.no

Pressemelding


Kunstnerforbundet, 20. november 2009

Desemberutstillingen

KUNSTNERFORBUNDETS 99. DESEMBERUTSTILLING
Velkommen til åpning av vår tradisjonelle førjulsutstilling torsdag 26. november kl 18 – 20

Stort utvalg maleri, tegning, blandingsteknikk, grafikk,
skulptur, smykker, glass, tekstil og keramikk.
Verkene selges direkte fra vegg, og utstillingen fornyes underveis.

Utstillingen varer til og med lille julaften.

Statoils nominasjonsutstilling

De fire kunstnerne Ida Ekblad, Marius Engh, Anawana Haloba og Lars Laumann er nominert til Statoils kunstpris 2009. Prisen er på 500.000 kroner og deles ut i desember.

Statoils kunstpris deles ut hvert annet år, med formål å stimulere og anerkjenne unge talenter og gi dem muligheter til å utvikle sin kunst. Prisen er på 500.000 kroner, og er den største i sitt slag i Norge.

Uavhengig jury
De nominerte er valgt ut av en uavhengig jury med fem medlemmer, i år ledet av den internasjonalt anerkjente, norske billedkunstneren og professoren Olav Christopher Jenssen. Juryens øvrige medlemmer er Solveig Øvstebø (direktør ved Bergen Kunsthall), Øystein Ustvedt (kurator ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design), Caroline Ugelstad (kurator ved Henie-Onstad kunstsenter) og Göran Christenson (direktør ved Malmø kunstmuseum).

– På vegne av juryen er det en glede å presentere disse fire nominerte. De representerer en svært lovende generasjon kunstnere, og har alle det som skal til for å håndtere en pris som denne, sier Olav Christopher Jenssen.

I år er de fire nominerte Ida Ekblad (29), Marius Engh (35), Anawana Haloba (31) og Lars Laumann (34). De fire blir invitert til å vise fram sine verk på Nominasjonsutstillingen, og vinneren annonseres i løpet av utstillingsperioden. Utstillingen åpner på Kunstnerforbundet i Oslo, fredag den 27. november.

– Talent er viktig, men viljen og utholdenheten som skal til for å gi det et uttrykk er kanskje enda viktigere. Vi ønsker å gi nye talenter muligheten de trenger til å skape fremtidens suksesshistorier. Juryen har gjort en fremragende jobb, sier Jens R. Jenssen, personal- og organisasjonsdirektør i Statoil og leder for Statoils kunstprogram.

Kunstprisen er en del av Statoils program Morgendagens helter, som også deler ut priser og stipender til talenter innen utdanning, klassisk musikk, rock og idrett.

Statoils kunstpris ble delt ut første gang i 2007, da den norske kunstneren Camilla Løw mottok prisen.


Pressebilder

Dsc 9677


Pressemeldinger - Arkiv