8. juni - 9. juli
Johanne Hestvold
Sandra Vaka Olsen
«Omformulerte forekomster», Kurator: Kjersti Solbakken. Deltakere: Tora Endestad Bjørkheim, Matt Lambert, Monica Flakk, Andrea Muribø, Admir Batlak, Sofie Nørsteng og Gunnhild Torgersen

10. august - 10. september
Ann Cathrin November Høibo
Elin Hedberg
Dag Skedsmo
Marianne Hurum

14. september - 15. oktober
Steinar Kristensen
Ilija Wyller
Marte Aas

Kunstnerforbundet, 27. mai 2015

which is a way of saying: a word was removed<br><br>Juniutstillingen 2015<br>11.juni - 12.juli<br><br>Kuratert av Benedicte Clementsen og Johanne Hestvold

Herfra. Fra nå. Fra dette stedet. Fra subjektet, til fremtiden.

Herfra viser til en geografisk eller sosial forankring, til et individuelt utgangspunkt – subjektet som avsender – og til fremtiden.

Herfra kan være det ordet Mathijs van Geest fjernet da han foreslo å bruke utstillingstittelen som visningsrom for setningen: which is a way of saying: a word was removed. Appropriasjonen av tittelen problematiserer gruppeutstillingen som format og kuratorens rolle som ordstyrer. Makten vi satt på til å lage en tittel som alle arbeidene kan leses under, har vi gitt fra oss i prosessen.

Da vi ble bedt om å kuratere Juniutstillingen i Kunstnerforbundet var det med bakgrunn i vår tilknytning til Bergen og den unge kunstscenen. Et geografisk kulturelt herfra, fra et kunstmiljø som i likhet med tilsvarende miljøer andre steder i verden er preget av flyktighet, internasjonalisering og hurtig utskifting av aktører.

Utstillingen er, mer enn noe annet, et øyeblikksbilde av en scenen. I oppbyggingen har vi idealisert mangfold og en viss motstand mot overensstemmelse. Sammenkoplingen av kunstnere og kunstverk er et forsøk på å fange et nå_; et realistisk bilde av en scene slik den ser ut for oss i dag, med alle de variasjonene dette innebærer av individuelle uttrykk, ulike herfra_.

Her står vi igjen til slutt, med en eklektisk kakofoni av stemmer som alle har tilknytning til Bergen.

Kuratorer: Benedicte Clementsen og Johanne Hestvold

Deltakere: TASC Ablett & Brafield, Kristin Austreid, Bergen Zines, Margrethe Kolstad Brekke feat. Anna Christina Lorenzen, Gabriella Forzelius, Mathijs van Geest, Martin Harkjerr Halse, Nora Joung, Gabriel Kvendseth, Lewis & Taggart, Signe Lidén, Tatiana Lozano, Bjørn-Henrik Lybeck, Cameron MacLeod, Bjørn Mortensen, Miriam Myrstad, Magnhild Øen Nordahl, Egil Paulsen, SYNSMASKINEN, Ånond Versto, Elin Mar Øyen Vister, Apichaya (Piya) Wanthiang, Maria Lyngstad Willassen, Ilija Wyller, Ytter, Icaro Zorbar

Kontakt:

Benedicte Clementsen, kurator
benedicte.clementsen@gmail.com

Johanne Hestvold, kurator
johanne.hestvold@gmail.com

Wenche Volle, daglig leder
wenche@kunstnerforbundet.no

Utstillingen er støttet av:

Bergen 3
Bergen 2 2