Kari Skippervold ny produsent i Kunstnerforbundet

Kari

Kunstnerforbundet er glade for å kunne annonsere at Kari Skippervold fra 1. mars tiltrer i et engasjement som produsent i Kunstnerforbundet.

- Gjennom en tiårig erfaring med kunstprosjekter på festivaler som By:Larm, Slottsfjell, Quartfestivalen og Hovefestivalen har Kari Skippervold opparbeidet seg en svært god forståelse for hvordan man kan legge forholdene til rette for å etablere nære og varige bånd mellom kunsten, kunstnere og publikum. Skippervold er en faglig sterk kurator, produsent og konsulent som vi er svært glade for å ha knyttet til oss her på huset. Hun har solid kunnskap om strategitenkning i kunstfeltet som vil komme Kunstnerforbundet til gode, sier daglig leder ved Kunstnerforbundet, Kjersti Solbakken.

Skippervold vil blant annet være ansvarlig for å videreutvikle Kunstnerforbundets strategier for formidling, salg og markedsføring. Sammen med det øvrige teamet skal hun bidra til å styrke Kunstnerforbundets identitet som en sentral og toneangivende formidler av samtidskunst.

- For meg er Kunstnerforbundet et sted hvor jeg stadig møter nye kunstnerskap og hvor kunsthistorien samtidig runger i veggene. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med teamet, publikum og de 150 aksjonærene, for så, å se mot fremtiden, sier Kari Skippervold. På spørsmål om hva hun gleder seg mest til svarer hun:
- Det hele! Utstillingen Ode til en vaskeklut, Hymne til en tiger som åpner 24. mars i forbindelse med Norske Tekstilkunstneres 40-års jubileum blir magisk. Ryktene forteller at kunstnerlisten er lang!

Kari Skippervold er utdannet billedveverske, skomaker og har studert Kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Hun ferdigstiller sin MA i Kuratorpraksis ved Kunst og Designhøgskolen i Bergen i 2017. Skippervold har nylig avsluttet sitt engasjement som konsulent på profileringsprosjektet for det nye Nasjonalmuseet og underviser i utstillingspraksis ved Kunsthøgskolen i Oslo. Som konseptutvikler i ledergruppen til Hovefestivalen har hun i en årrekke hatt ansvar for å utvikle, gjennomføre og formidle en omfattende rekke produksjoner innen blant annet kunst, teater, film, scenografi og litteratur.

Foto: Ingrid Pop