1/2
O torseter

Oversiktsbilde

2/2

Øyvind Torseter

Gravenstein og Avstikkere

Øyvind Torseter er en av våre unge egenartede tegnere som har fått oppmerksomhet i Norge og i utlandet. Han arbeider som illustratør, tegneserieskaper, billedkunstner og forfatter. Han har illustrert flere billedbøker, blant annet ”Avstikkere” som han vant den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award for. I løpet av de siste årene har han blitt hedret med en rekke bokpriser i Norge, blant annet “Årets vakreste bok”.

Artist statement:
Det jeg liker ved tegning er at det gir rom for å jobbe veldig umiddelbart og direkte, det er rask vei fra tanke til handling. Jeg tegner hver dag, enten i skissebøker eller lager ferdige tegninger. Noen ideer, tanker og stemninger kan jeg bare utrykke ved å tegne dem. Mange av arbeidene mine tar form av bøker eller serier med tegninger, av og til vil jeg lage en visuell historie i tegningene. Av og til fortsetter en tegning fra ett ark til et annet. Jeg jobber intuitivt, finner på mens jeg tegner. Noen ganger lager jeg regler på forhånd for å styre tegneprosessen eller begrense mulighetene. Jeg blander ofte ulike teknikker. Jeg bruker for eksempel mye tusj, olje og pastellfarger, stempler og ulike grafikkverktøy, computer, copimaskin. Jeg liker å prøve ut ulike teknikker og verktøy, bruke dem på andre måter enn de kanskje er ment å brukes.

Avstikkere er en kunstbok og en opplevelsesbok. Den er verken en typisk barnbok eller en typisk voksenbok. Det er en bok som er beregnet på mennesker, små og store, som liker å se på bilder og å bruke fantasien sin.

Gravenstein – en spenningsbok om epler. Liten, tykk og gul akkurat som et deilig, saftig eple. Men skumle ting skjer. Miss og Elefantgutten, som vi kjenner fra tidligere bøker av Øyvind Torseter, er også med her. (Kilde bokomtaler: CappelenDamm)

Boken kan kjøpes i vår nettbutikk