Kunst i Kvadraturen

Logo

Kunst i Kvadraturen

Kunst i Kvadraturen (Oslo Art District) er et uformelt nettverk som består av; Tegnerforbundet, Galleri Soft, Galleri Format Oslo, LNM, RAM Galleri, Oslo Kunstforening, Kunstverket, Kunsthåndverkerne, Kunstnerforbundet, Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design og Norske Grafikere.

Festival 2015
Mange kunstnere er også musikere. Lørdag 22. august inviterte Kunst i Kvadraturen til en fusjon av kunstutrykk, åpnet opp gallerirommen for kunstnere med musikkinslag i ulike sjangre. Publikum fikk mulighet til å oppleve visuell kunst i en uformell og annerledes setting.

I 2016 planlegges festivalen til siste lørdagen i august, 27.08.2016

Oslo Kunstløype 2020
Kunst i Kvadraturen har tatt initiativ til et byutviklingsprosjekt som har som mål å synliggjøre kunstløypen fra Bjørvika til Tjuvholmen. Stripen skal være skiltet og opplyst, og med kunstverk som følger langsmed. En brosjyre på flere språk vil beskrive institusjoner, bygninger og byens arkitekturhistorie fra Middelalderparken, Akershus festning, opp Rådhusgaten og nyere områder som Bjørvika, Aker brygge og Tjuvholmen.

Innen få år kommer Oslo til å regnes som en av Nord-Europas kulturhovedsteder. Med den nye Operaen, Munchmuseet med Stenersenmuseet, Deichmanske bibliotek, den nye Nasjonalmuseumsbygningen og Astrup Fearnley, et området som strekker seg mellom Bjørvika og Tjuvholmen kommer til å bli en av byens mest betydelige kunstløyper.

Oslo Kunstløype vil gå fra Middelalderparken i Gamlebyen til Bjørvika og Kunsthall Oslo, Operaen og den nye Munchmuseet, opp Rådhusgaten med gallerier som Soft, Format og Tegnerforbundet, Bankplassen med Kunstverket, Galleri LNM, galleri RAM, Museet for samtidskunst, Arkitekturmuseet og Christiania torg med Oslo Kunstforening, Sentralen og BOA. Kunstløypen går videre til Rådhuset, det nye Nasjonalmuseet, Aker Brygge og Tjuvholmen med sine gallerier og Astrup Fearnley Museet.

Prosjektleder for forprosjektet er Hilde Herming.

Oslo Kunststripe er støttet av Kulturrådet.

Klikk her for å gå til Kunst i Kvadraturens Facebook-side.