Asmaa Barakat tilsatt som aspirant i Kunstnerforbundet

Asmaa

Kunstnerforbundet er glade for å kunne annonsere at Asmaa Barakat er tilsatt som aspirant i Kunstnerforbundet med støtte fra Kulturrådets aspirantordning.

Asmaa Barakat (f. 1990 i Alexandria, Egypt) er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, MA (2019) og fakultetet for billedkunst ved Alexandria University, BA (2012). Barakat deltok på Mass Alexandria 2016 og har deltatt i en rekke utstillinger blant annet på; Dakar Biennale (Dakar, 2018), Edvard Munch atelier (Oslo, 2018), Fonlad Art Festival (Portugal, 2018) og Photo Cairo 6 (Cairo, 2017).

- Vi er svært glade for å kunne tilby Asmaa en full stilling i et ettårig engasjement ved hjelp av Kulturrådets aspirantordning. Barakat vil i hovedsak arbeide i pilotprosjektet Atelier Kunstnerforbundet og vil være en viktig ressurs inn i prosjektet. Barakat besitter solid kunnskap om kunst og kultur, og vil gi et nytt blikk på Atelier Kunstnerforbundet som i 2020 går inn i en analyse- og rapportperiode, sier prosjektleder og kurator for Atelier Kunstnerforbundet, Kari Skippervold.

- Jeg ser frem til å være en del av Atelier Kunstnerforbundet. Å arbeide for kunstnerne, være med på videreutvikling av modellen og å styrke kunnskapsutvekslingen. Å arbeide for et av Skandinavias eldste kunstnereide visningssted vil gi meg en unik erfaring og mulighet for videreutvikling, samt gi meg et innsyn i den norske kunsthistorien og kunstfeltet, sier Asmaa Barakat og tilfører:

- Jeg ser frem til å arbeide med kulturutveksling, nye samarbeid og nye publikummere.