Utstilling 15. mai - 6. juni 2004

Frans Widerberg maleri   1. etasje

Det er en begivenhet hver gang Frans Widerberg stiller ut. Nå viser han en stor mønstring av sine seneste arbeider i to gallerier samtidig; både i Kunstnerforbundet og i Galleri Brandstrup.

Fire monumentale malerier med titlene Kysset, Rytter, Virvel, og Vinget sol fyller Overlyssalen. I vindussalen viser han akvareller; landskap og akter i den glødende og umiskjennelige fargeklangen.

Frans Widerberg øser av sine billedfantasier, svevere som behersker rommet og lever fritt i kosmos, himmelryttere og elskende par. Hesten og rytteren har alltid vært et sentralt motiv; hans metafor for kraft og balanse. Fargene er rene og klare komplementærfarger, og med heftige strøk og bevisst billedbygging skaper han billedrommet, sitt maleriske univers. Fargebruken, tematikken og symbolikken har fulgt ham gjennom hele hans virke, og maleriene fremstår som lysende, fargesprakende og suggererende.

Frans Widerberg har stilt ut i Kunstnerforbundet siden 1964 og jevnlig gjennom 70- 80- tallet. Siste gang han stilte ut her var for 10 år siden i 1994, under OL på Lillehammer.

Det utgis en vakker katalog til denne utstillingen med et rikt billedmateriale og med et forord av Mara-Helen Wood, direktør ved University Gallery, University of Northumbria i Newcastle, England.

Les mer om kunstneren..

Kysset
Pike
Rytter
Sol
Solspyd
1 Kysset
akryl på lerret, 200x350 cm
8 Pike
akvarell, 77x57 cm
4 Rytter
akryl på lerret, 290x190 cm
12 Sol
akvarell, 57x77 cm
15 Solspyd
akvarell, 57x77 cm
Vannspeil
16 Vannspeil
akvarell, 57x77 cm

Karen Klim glasskunst   2. etasje

Lørdag 15. mai har vi gleden av å åpne Karen Klims femte separate utstilling i Kunstnerforbundet. Hun er en av våre fremste studioglasskunstnere, med egen glasshytte på Frysja i Oslo siden 1978. Hennes arbeider er høyt påaktet både i inn- og utland.

Karen Klim er kjent for sine elegante former i dristige og dekorative fargekombinasjoner. Hovedvekten på hennes tidligere arbeider har vært lagt på drikkeglass, stettefat, vaser og karafler.

Til denne utstillingen har Karen Klim konsentrert seg om vasens form og dekor. Hun viser 24 nye arbeider med rødt som fellesnevner, alt fra det hvitglødende til aprikos, terrakotta og orange, til illrødt, okseblod og sort. Hver enkelt vase har sin egen karakter og personlighet, dels på grunn av små ulikheter i formen, dels på grunn av hennes særpregete bruk av farger og mønstre som er resultat av mange ulike prosesser. Hun benytter en kombinasjon av varme og kalde teknikker. Samspillet med det spontane flytende glasset og en bevisst bearbeidelse av overflaten i kald tilstand, har åpnet nye muligheter i materialet.

Til utstillingen foreligger en flott katalog. I tillegg til et fyldig billedmateriale av tidligere arbeider, inneholder katalogen en innsiktsfull artikkel av kunsthistorikeren Randi Gaustad.

Les mer om kunstneren..

Veien til hjeret
Tidens kilde
Rav
Keiserens hage
9 Veien til hjeret
graalglass, høyde 29 cm
4 Tidens kilde
høyde 30 cm
14 Rav
graalglass, høyde 29 cm
12 Keiserens hage
høyde 31 cm