Utstilling 10. mai - 1. juni 2003

Hilde Vemren maleri   overlyssalen

Det er fjerde gangen Hilde Vemren stiller ut i Kunstnerforbundet, denne gangen med både maleri og porselenskrukker i overlyssalen
Hilde Vemren har et ekspressivt og koloristisk billedspråk. Krukken er hennes inspirasjonskilde; denne urformen som har fulgt mennesket i alle tider som form og symbol. Hun varierer sine krukkebilder og kombinerer disse med for eksempel stilleben-motivet, som blomster og frukter. Hun sier: ”Stilleben-tradisjonen i klassisk forstand har alltid hatt en magisk tiltrekning på meg”.
Hun er tro mot det tradisjonelle maleriet, og hennes bilder uttrykker livskraft og energi, er frodige og fargeglade, og er en fryd for øyet.
Hilde Vemren sier: ”Nettopp hjemkommet fra en reise i oldtidskulturens spor, ser jeg at ”Ars longa, vita brevis”, får en bestyrket klang og betydning. Tittelen har jeg satt på maleriet i invitasjonen. Kulturer har oppstått og forsvunnet, men sporene overvelder og inspirerer betrakteren tusenvis av år etter at skaperen er glemt”.
Det er ikke tilfeldig at krukken er sentral i Hilde Vemrens kunstuttrykk. Hun vokste opp i Porsgrunn og har et nært forhold til Porselænsfabrikken. Hun utdannet seg først til keramiker før hun gikk over på Statens Kunstakademi`s malerlinje.
Hun har i flere perioder og senest i vinter hatt tilhold i Porsgrunn Porselænsfabrikk og laget flere større og mindre krukker med rik dekor. I tillegg til maleriene viser hun et utvalg av sine porselenskrukker. Arbeidet med krukkene har senere resultert i vaser og urner som viser seg i hennes malerier.
Hilde Vemren er en markant billedkunstner, som har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på store mønstringer i både inn- og utland. Hun er innkjøpt av viktige samlinger og har hatt flere utsmykkingsoppdrag.

Les mer om kunstneren..

Tyrkisk marked
Mot lysere tider
Ars Longa, Vita Brevis
Trimalchios gilde
9 Tyrkisk marked
olje på lerret, 127x436 cm
10 Mot lysere tider
olje på lerret, 140x200 cm
5 Ars Longa, Vita Brevis
akryl og olje på lerret, 190x130 cm
6 Trimalchios gilde
akryl og olje på lerret, 127x250 cm

Ragnhild Løkke grafikk   vindussalen

Det er første gang grafikeren Ragnhild Løkke stiller ut i Kunstnerforbundet. I motsetning til Hilde Vemren har Ragnhild Løkke et minimalistisk og sort/hvitt billeduttrykk.
Utstillingen hun viser i vindussalen bygger på en serie, en elegi av bilder med parafraser over det samme utsagn: menneskets vilkår. Hun fabulerer over begrepene åpenhet og lukkethet i et tenkt landskap.
7 av bildene hun viser er utført i koldnål i stort format (92×121 cm) samt et par tresnitt i samme format. I tillegg viser hun en del små raderinger (10×13 cm). Bildene viser bl.a. en del av grafikkens særegenhet, ved utnyttelsen av en og samme plate i forskjellige kombinasjoner.
Ragnhild Løkke har hatt flere separatutstillinger og har deltatt på kollektiv-mønstringer i inn- og utland. Hun er innkjøpt av offentlige samlinger som Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd, Riksgalleriet og Trondhjems faste galleri.

Les mer om kunstneren..

Elegi IV
Elegi VI
11 Elegi IV
koldnål, 10x13 cm
6 Elegi VI
koldnål/monotypi, 92x121 cm

Kristin Aarnes installasjon   2. etasje

Kristin Aarnes er en perfomance-kunstner, som i løpet av de siste 10 årene har utført en rekke ritualer og stunter, sist på åpningen av Documenta 11 i 2002, og på åpningen av Veneziabiennalen i 2001.
I den lille salen i 2. etasje lager hun en installasjon av foto, tekster, tegninger, industrikomponenter, knokler, frøskall, etniske biter, ting fra hverdagen, ståltrådspinn, mel og sot. Hun beskriver installasjonen som en vev; en organisk industriell kulturkropp, -et portrett av et verdensbilde. Se for øvrig reproduksjonen i invitasjonsfolderen ”et wenus 00 felt”.
Det er andre gangen hun viser en separatutstilling i Kunstnerforbundet. Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt på kollektivutstillinger. Hun er innkjøpt av bl.a. Norsk kulturråd og Riksgalleriet, og har hatt utsmykkingsoppdrag ved det nye regjeringsbygget (R5).

Les mer om kunstneren..

Et Wenus 00 rom
Et Wenus 00 rom
Et Wenus 00 rom
Et Wenus 00 rom
Et Wenus 00 rom
Et Wenus 00 rom
installasjon
Et Wenus 00 rom
installasjon
Et Wenus 00 rom
installasjon
Et Wenus 00 rom
installasjon
Et Wenus 00 rom
installasjon

Millie Behrens smykker   2. etasje

Lørdag 10. mai har vi gleden av å åpne smykkekunstneren Millie Behrens´ tredje separatutstilling i Kunstnerforbundet.
Utstillingen vil bestå av en serie anheng og armringer. Striper i sølv er også denne gang et viktig element i smykkene hennes. Armringene er store og tydelige, i et geometrisk formsprok. Ovale, runde eller firkantete former er satt sammen i rytmer der positiv og negativ form skaper dekorative uttrykk. Det er et samspill mellom anheng og armring, der formelementene utvikles og gjentas i variasjoner. I anhengene, sier hun selv, har hun ønsket å finne tilbake til det enkle smykket; gleden over å finne en fin stein eller form og henge den i en tråd: "Assosiasjoner kan også knyttes til systematisering og orden, som vedstabler, rullesteinsgjerder og andre gjerder. Både anheng og armringer er enkle konstruksjoner med et åpent og direkte uttrykk. Bruken av tråd som oppheng for medaljongene, skaper en fin kontrast og gir medaljongene et uhøytidelig preg ".

Millie Behrens er født i Oslo i 1958, men har en sterk tilknytning til Sørlandet hvor hun bodde fra hun var åtte til atten år. Hun er utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, med diplomeksamen i 1983. Siden 1989 har hun bodd og arbeidet i Bærum. Millie Behrens blir sett på som en av våre fineste formgivere av ny smykkekunst; Fra 1992 til 2001 designet hun smykker for David Andersen A/S, og i 1997 ble hun hedret med Norsk Designråds AMerke for God Design A. Blant de mange utstillingene i inn- og utland Millie Behrens har deltatt på, kan nevnes The Ring, internasjonal ringutstilling, Gallery Mobila, USA 2000. Smykkene hennes er innkjøpt av Fondet for Norsk Samtidskunsthåndverk til Kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim, og av Nordnorsk Kunstmuseum, Norsk Kulturråd, Röhsska Museet, Sverige og Schleswig Holstein Landesmuseum, Tyskland.

Les mer om kunstneren..

Av tidevann II og Budbringer
I stabel
Signal
Av tidevann II og Budbringer
sølv
8 I stabel
sølv
4 Signal
sølv