Utstilling 30. oktober - 21. november 2004

Edgar Ballo maleri   overlyssalen

Det er første gang Edgar Ballo stiller ut i Kunstnerforbundet. Sist han stilte ut i Oslo var i Galleri K i 1993.

På denne utstillingen viser han malerier samt mindre skulpturer og relieff hugget i stein. Vi ser frem til å vise hans nye arbeider.

Maleriene er inspirert av naturen og hans opplevelser i den, og handler om hverdagslige ting som observeres; måneskinnet om høstkveldene, sola på himmelen og hegreskogen på Vega i Nordland. Det er atmosfæren og lyset i landskapet gjennom døgnets skiftinger som opptar Edgar Ballo, og med enkle store former formidler han sine opplevelser. Månen er noe opphøyet for Ballo, og flere av bildene har månen som tema. Hans to relieffer i stein er sovende måneansikter, den ene utført i grønn amazonitt innfelt i svart diabas, og det andre er i svart diabas innfelt i rød sandstein. Amazonitt er en sjelden bergart som bare finnes i Agder og Telemark.

Solserien er en gruppe på fem malerier i mål 180×180 cm malt i lysende gult og hvitt, hegreskogen i blåtoner. Edgar Ballo maler de motivene han omgir seg med og er glad i, og ønsker å formidle denne gleden til betrakteren.

Edgar Ballo var en del av Lambretta-gruppen på 80-tallet og har deltatt i en rekke gruppeutstillinger i den sammenheng. Han har hatt flere separatutstillinger og er representert i offentlige samlinger som Nasjonalmuseet for kunst i Museet for samtidskunst, Norsk kulturråd og Oslo kommunes kunstsamlinger. Han har hatt flere utsmykkingsoppdrag, bl.a. Haugjordet Ungdomskole i Langhus, Vega rådhus og sykehuset i Mo i Rana.

Les mer om kunstneren..

August, Vega
Hegreskogen, Vega
November, Langhus
Oktober, Langhus - Eckernførde
11 August, Vega
olje på lerret, 170x120 cm
5 Hegreskogen, Vega
olje på lerret, 180x280 cm
3 November, Langhus
olje på lerret, 160x190 cm
1 Oktober, Langhus - Eckernførde
olje på lerret, 180x180 cm

Ingun Bøhn tegning   vindussalen

Det er 20 år siden Ingun Bøhn stilte ut første gang i Kunstnerforbundet og dette er hennes fjerde separatutstilling her. Det er 8 år siden forrige gang, og det er en stor glede å vise hennes vare og atmosfæriske tegninger. Hun viser 11 arbeider i kull og pastell på papir. Seks av tegningene er i stort format opp til 150 cm og noen mindre (75×75 cm). “”La oss bli” er tittelen på utstillingen, og hun sier selv: " Bildene har mytens landskap i seg; de ligger samtidig innenfor og utenfor herdagens håndgripelighet og gjenkjennelige rammer. De forutsetter at tilskueren har vært der før, eller i det minste bærer med seg et slumrende minne om det, som et ufremkalt bilde. Med denne tidløse scenen som bakgrunn og aktør blir glimt fra det virkelige livet synlige for oss; øyeblikk av skjønnhet, lys, mørke " fragmenter av drøm, angst, flukt." Ingun Bøhn har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på store kollektive mønstringer både i inn- og utland. Hun er innkjøpt av offentlige samlinger som: Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri, Sveriges konstråd og Nordnorsk kunstmuseum i Tromsø.

Les mer om kunstneren..

SVEVE MED MÅNE OG ILD
2 SVEVE MED MÅNE OG ILD
pastell, 150x110 cm

Pål Vigeland objekt   2. etasje

Det er fjerde gang Kunstnerforbundet har gleden av å vise en separatutstilling med vår fremragende metallkunstner, Pål Vigeland.

Trygt forankret i en håndverkstradisjon innenfor metall og form, har Pål Vigeland skapt sin helt personlige stil. Den manifesterer seg i skulpturelle former i ulike metaller, hvor forskjellige typer overflatebehandling spiller mot hverandre.

Pål Vigeland er fascinert av gjenstander som tidligere har hatt en bruksfunksjon. I objektene “Box I” og “Box II” har han benyttet metallet fra lakkerte blikkbokser med ulike farger. På finurlig vis har han satt sammen flere tusen små biter med samme form, slik at de fremstår som tredimensjonale objekter.

Utstillingen består dessuten av fem vaseformer i kobber og messing og fire fatformer i kobber, messing og bronse, alle med patinert overflate,

Pål Vigeland har videreutviklet og bearbeidet former han tidligere har arbeidet med. Han streber etter en forenkling og foredling av formuttrykket og å anskueliggjøre spenningen mellom form og flate. Med utgangspunkt i klare, stramme former, der en bare kan ane bruksfunksjonen, beveger På Vigeland seg i grenselandet mellom bruk og ikke-bruk; gjenkjennelige bruksformer, men fratatt bruksaspektet, slik at arbeidene fremstår som dynamiske skulpturelle objekter.

Les mer om kunstneren..

 BOX II
BOX I
Kobber og messingobjekter
BOX
11 BOX II
blikk, 40x40x40 cm
10 BOX I
blikk, 40x40x40 cm
Kobber og messingobjekter
Kobber og messing, 60x60 cm
10 BOX
blikk