Utstilling 14. april - 6. mai 2007

Jørgen Dobloug maleri   vindussalen

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere en utstilling av Jørgen Dobloug (1945) med eldre og nyere malerier. Utstillingen er i hovedtrekk retrospektiv med vekt på arbeider malt i 1980-årene. Dobloug stiller ut for tredje gang i Kunstnerforbundet og i herværende utstilling viser han mellom 15-20 utvalgte malerier i store, mellomstore og mindre formater.

Dobloug er utdannet ved Staatliche Kunstakademie Düsseldorf 1971-78. Han har deltatt på en rekke kollektive utstillinger og avholdt mange separate utstillinger i inn- og utland. Han er innkjøpt av offentlige museer og private samlinger, blant andre Kunstmuseum Düsseldorf, Utsmykningsfondet, Svensk Konstfond, Riksgalleriet, Norsk kulturråd, Museet for samtidskunst, Oslo, Per Hovdenakk Collection, Henie-Onstad Kunstsenter, Østfold Fylkeskommune, NSB, Telenor, Storebrand, og Christian Bjellands kunstsamling.

Les mer om kunstneren..

OLPBRA
16 OLPBRA
akryl på lerret, 6 stk. 95x90 cm

Kirsti Reinsborg Grov smykker   2.etasje

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere smykkekunstneren Kirsti Reinsborg Grov (1967) med nye arbeider i 2. etasje. Utstillingen viser mellom 15-20 smykker inndelt i fire serier bestående av halskjeder og brosjer. Materialene i de ulike seriene er rent gull, eller kombinasjoner av emalje og gull, lær og gull, emalje og sølv.

Serienes tematikk handler om lek og lekenhet. Lekne former er et område Reinsborg Grov har interessert som for og arbeidet med i mange år. Hun tar utgangspunkt i ulike hverdagslige gjenstander som for eksempel knapper, Lego-klosser, såpebobleblåsere og annet. Disse gjenstandenes form og farge benytter hun som utgangspunkt og gjenskaper dem som bruksvennlige smykker. Reinsborg Grov opphøyer på denne måten ordinære hverdagslige ting samtidig som hun oppnår at smykkene uttrykker kreativitet og humor. Dette aspektet forsterkes av at hun i hovedsak benytter variasjoner av primærfargene rødt, blått og gult samt svart som samtidig gir signaleffekter slik leker gjerne gjør.

Et viktig mål for Reinsborg Grov er at hennes smykker skal henvende seg til begge kjønn og alle aldersgrupper ved at de ikke umiddelbart fremstår som bare feminin ”damepynt”. Hun søker et uttrykk som gir en tilleggsdimensjon og gjør smykkene til spennende gjenstander i seg selv som alle kan glede seg over. Reinsborg Grovs smykker fremstår som utfordrende og tøffe heller enn overdådige og glamorøse.

Les mer om kunstneren..

Spillbrikker
Molekylklynge I
Rosiner
6 Spillbrikker
925 sølv, kobber, emalje, 2x1 cm
12 Molekylklynge I
gull kobber emalje gummitråd plast, 4x6 cm
5 Rosiner
14k gull, 1x2 cm

Germain Ngoma skulptur   Overlyssalen

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Germain N. Ngomas (1953) skulpturer i Overlyssalen. Dette er hans første separatutstilling i galleriet. Arbeidene som inngår i utstillingen, er i hovedsak utført i aluminium kombinert med andre metaller som stål og kobber. Skulpturene opptrer både som veggmonterte objekter og frittstående skulpturer.

Les mer om kunstneren..

Gluon
2 Gluon
støpt aluminium, 100x100x100 cm

Mette Hellenes tegninger   2. etasje

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Mette Hellenes (1964) med en utstilling av originale tegninger fra tegneserien ”Kebbelife” som blant annet trykkes i Morgenbladet hver uke og i Billedkunst. Det er første gang Hellenes stiller ut i Kunstnerforbundet. Utstillingen viser flere titalls arbeider i teknikken tusj på papir i varierende formater.

Hellenes er innkjøpt av flere offentlige og private samlinger, blant andre Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Riksutstillingene, Museet for samtidskunst, Galleri Wang, Kreditkassens Kunstforening, Namsos Kunstforening, Namsos sykehus.

Les mer om kunstneren..

Svart boble
48 Svart boble
tusj på papir, 20x30 cm