Kunsthistorie på Kunstnerforbundet
13.11.18, kl. 18:00

#2: Hvordan bli udødelig

Noen håper på å bli udødeliggjort ved å etterlate seg et mesterverk — andre ønsker å bli udødelige ved å ikke dø.

Tirsdag 13. november kl. 18:00 inviterer Atelier Kunstnerforbundet sammen med kunstnerene Siri Hjorth og Sebastian Makonnen Kjølaas til et kritisk blikk på udødelighetens plass i kunsten. Kvelden vil bestå av en halvtimes tegning for publikum, der de blir presentert for tematisk scenografi og kostymer ved Hjorth, etterfulgt av et times foredrag av Kjølaas sammen med noen forfriskninger. Ark og tegneutstyr vil være tilgjengelig. De som ønsker kan ta med egen tegnebok. 

Siri Hjorth (f. 1986) og Sebastian Makonnen Kjølaas (f. 1985) bor og arbeider i Oslo. De har i år vært å se på gruppeutstillingen “Machines á penser” på Fondazione Prada i Venezia, kuratert av Dieter Roelstraete, og avduket Wittgenstein Monumentet i Skjolden sammen med Marianne Bredesen, et prosjekt støttet av KORO (URO), OCA og Fritt Ord. Sammen underviser de på den eksperimentelle kunstskolen Prosjektskolen i Oslo, der de har presentert kunsthistorie i kostymer i foredragsserien “Kamikaze-mandag”  siden 2015. 

Alle tegninger som blir lagt igjen på Kunstnerforbundet vil gå inn i "Kamikazearkivet", som til dags dato inneholder over tusen arbeider.

Atelier Kunstnerforbundet er støttet av Sparebankstiftelsen, Talent Norge, Fritt Ord og Billedkunstnernes Hjelpefond.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern