Nyheter

Atelier Kunstnerforbundet videreføres i tre nye år

17.01.21

Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge har bekreftet ny treårig støtte til Atelier Kunstnerforbundet og fem nye kunstnere har flyttet inn i Kunstnerforbundets lokaler.

Les mer →

Vi holder åpent!

10.11.20

Oslo kommunes stengevedtak omfatter ikke gallerier og annen utsalg av kunst, og Kunstnerforbundet vil derfor ta i mot besøkende med normale åpningstider. Vi tar imidlertid den økte smittespredningen på sterkeste alvor og har oppdatert våre rutiner og tiltak.

Les mer →

Se intervjuet med Bente Sætrang

21.11.20

I forbindelse med Bente Sætrang’s utstilling ‘En rest av nødvendighet’ i overlyssalen på Kunstnerforbundet har det blitt publisert en innholdsrik monografi. Som et alternativ til fysisk boklansering har vi filmet en samtale mellom Sætrang og redaktør Nina M. Schjønsby, samt en opplesning (til skogs) med bidragsyter Vigdis Hjorth.

Les mer →

Smakebiter fra Juleutstillingen

18.11.20

Juleutstillingen har vært en årlig tradisjon på Kunstnerforbundet siden vi åpnet dørene for første gang i 1910. I årets utgave presenteres arbeider fra hundrevis av kunstnere i alle uttrykk og prisklasser, og arbeidene selges rett fra vegg. Her viser vi noen deilige smakebiter fra hva som fyller galleriet frem til 23. desember.

Les mer →

Anne Marte Archer tilsatt som prosjektleder for Atelier Kunstnerforbundet

21.08.20

Anne Marte Archer er tilsatt som vikarierende prosjektleder for Atelier Kunstnerforbundet. Hun vil være ansvarlig for å videreføre pilotprosjektet AKF inn i en ny og spennende fase. Vi er glade for å ønske henne velkommen i teamet!

Les mer →

Ian Giles i samtale med Lars Korff Lofthus

11.08.20

I anledning Ian Giles’ utstilling After BUTT på Kunstnerforbundet har Lars Korff Lofthus, kunstner og nestleder for visningsrommet Entrée i Bergen, snakket med Giles om hans forhold til magasinet BUTT og produksjonen av filmen.

Les mer →

OPEN CALL - UTSTILLINGSPLASS

17.07.20

Søknadsportalen er nå stengt.
Tusen takk til alle som søkte på utstillingsplass hos Kunstnerforbundet for 2022!

Les mer →

Møt tre nye aksjonærer i Kunstnerforbundet!

14.06.20

Tre nye aksjonærer har våren 2020 blitt valgt inn i Kunstnerforbundet. Bli bedre kjent med kunstnerne Kiyoshi Yamamoto, Pearla Pigao og Shwan Dler Qaradaki som nå er tre av 150 aksjonærer i Kunstnerforbundet!

Les mer →

BLM støtteerklæring

14.06.20

I forlengelse av de globale Black Lives Matter-protestene som har etterfulgt det brutale drapet på George Floyd har en nødvendig internasjonal debatt om kulturinstitusjonenes ansvar for å motvirke strukturell rasisme oppstått

Les mer →

Joie de vivre

14.06.20

Hedda Grevle Ottesen har intervjuet Ulf Valde Jensen, kunstner og aksjonær hos Kunstnerforbundet

Les mer →

Covid-19 og utfordringer for Oslos kunstinstitusjoner

14.06.20

Spredningen av koronaviruset har ført til sterke begrensninger for kulturarrangementer i alle former. Krisen har skapt store bransjespesifikke utfordringer for det visuelle kunstfeltet, som rammes hardt i alle ledd

Les mer →

Karen Klim, Blomstereng (2019)

Utvidet Salgsavdeling i sommerferien

11.06.20

Kunstnerforbundet holder åpent etter avtale gjennom hele sommeren og tilbyr et bredt utvalg kunst fra salgsavdelingen til alle besøkende.

Les mer →

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern