Nyheter

Foto: Jan Khür

Atelier Kunstnerforbundet mottar Oslo Opens Hederspris 2022

21.04.22

Atelier Kunstnerforbundet har mottatt Oslo Opens hederspris 2022! Hedersprisen deles ut av styret i Oslo Open og skal hedre og ære dem som gjør en innsats for kunstnernes arbeidssituasjon – for atelier, produksjon og arbeidsvilkår. Prisen ble delt ut av styret i Oslo Open på åpningsfesten for Oslo Open fredag 22. april på Kunstnernes Hus.

Les mer →

Utvalgte arbeider fra Kunstnerforbundets kunstlager
Kunstnerforbundets kunstlager

Lagerstatus / Storage status

30.03.22

Lagerstatus presenterer et utvalg arbeider fra Kunstnerforbundets kunstlager og salgsavdeling. Prosjektet introduserer abstrakt maleri, steingods, smykkekunst, collageskulptur og trearbeider ved 11 arbeider fra 7 kunstnere.

Les mer →

Foto: Kaja Bruskeland

Lars Sture ansatt som ny daglig leder i Kunstnerforbundet

21.03.22

Etter en omfattende prosess med behandling av 25 innkomne søknader, er styret i Kunstnerforbundet glade for å kunne annonsere at Lars Sture har takket ja til å lede Kunstnerforbundet.

Les mer →

Dette er ikke et notespill

03.03.22

Billedkunstner Bente Bøyesen i samtale med kollega Beathe C. Rønning i atelieret i Son, i prosjektrom Helium i Fredrikstad, på telefon fra Paris, der de skulle gått sammen og sett impresjonistene, men fordi omikron o.s.v.

Les mer →

Kor og ruiner

11.01.22

Tekst av Marianne Heier i forbindelse med Sverre Gullesens utstilling Sementerte fragmenter.

Les mer →

Smittevernstiltak i Kunstnerforbundet

09.12.21

Kunstnerforbundet følger smittevernsrådene angående covid-19 gitt av myndighetene.

Les mer →

Infrastrukturelle undersøkingar. Ein rapport om Atelier Kunstnerforbundet

02.12.21

Atelier Kunstnerforbundet har lansert en rapport som undersøker og vurderer atelierprogrammet på Kunstnerforbundet. “Infrastrukturelle undersøkingar. Ein rapport om Atelier Kunstnerforbundet” tar for seg hvordan programmet har blitt til og hvordan det bidrar til de deltakende kunstnerne og kunstfeltet generelt. Rapporten er skrevet av Merete Jonvik, førsteamanuensis i sosiologi ved Universitetet i Stavanger.

Les mer →

Frekvens av Krausekollektivet

22.11.21

I årets juleutstilling på Kunstnerforbundet har vi i år inngått et samarbeid med Frekvens av Krausekollektivet som har invitert 67 kunstnere til å vise over 750 grafiske arbeider i et vinylcover-format.

Les mer →

Geir Tokle, Juleutstillingen 2021
Geir Tokle, Juleutstillingen 2021

Smakebiter fra Juleutstillingen

15.11.21

Juleutstillingen har vært en årlig tradisjon på Kunstnerforbundet siden vi åpnet dørene for første gang i 1910. I årets utgave presenteres arbeider fra hundrevis av kunstnere i alle uttrykk og prisklasser, og arbeidene selges rett fra vegg. Her viser vi noen deilige smakebiter fra hva som fyller galleriet frem til 23. desember.

Les mer →

Ny publikasjon av Morten Torgersrud

21.08.21

Boken ‘Spirit Level’ ble lansert i anledning åpningen av Torgersrud sin utstilling hos Kunstnerforbundet, og kan kjøpes i resepsjonen under hele utstillingsperioden. Boken er publisert av Heavy Books.

Les mer →

Smakebiter fra Salgsavdelingen

09.07.21

I periodene 30.6.-11.7. og 2.8.-6.8. holder vi åpent for alle som ønsker å se seg rundt i salgsavdelingen. Vi henter frem ekstra mye keramikk, glasskunst, tekstiler, malerier, grafikk, bøker, fotografier, tegninger og skulpturer. Kom innom og se deg rundt eller spør om en omvisning i grafikkskuffene, smykkeskuffene eller kunstlageret i kjelleren. Her kommer noen smakebiter!

Les mer →

KUNSTNERFORBUNDET OPEN CALL: DEADLINE SEPTEMBER 1

08.07.21

Søk utstillingsplass / Apply for exhibition space / Oza čájáhussaji

Les mer →

Bli kjent med Brit Fuglevaag

17.06.21

Norwegian Craft har besøkt Brit Fuglevaag og snakket om arbeidsprosess, atelier, hennes studier i utlandet og de to kommende utstillingene hos Soft galleri og Kunstnerforbundet i august. Se filmen her!

Les mer →

Se kunstnersamtalen med Elisabeth Mathisen og Lotte Konow Lund!

17.06.21

Samtalen som ble holdt i Mathisen sin utstilling ‘Sorgarbeider’ er nå tilgjengelig for alle som ikke hadde mulighet til å strømme den på lanseringsdagen. Bli bedre kjent med arbeidet bak utstillingen, som står til 27. juni.

Les mer →

Virtuell boklansering: FRANK

23.02.21

FRANK var en Oslobasert, queer-feministisk plattform etablert i 2012, drevet av Liv Bugge og Sille Storihle frem til 2020, for å nære kunst og en kritisk diskurs med fokus på kjønn, begjær og seksualitet. Boka FRANK markerer avslutningen på plattformen, og er et arkiv som tilgjengeliggjør arbeidet for fremtiden, og samtidig fyller institusjonelle hull. Sille Storihle er med i Atelier Kunstnerforbundet.

Les mer →

Fem spørsmål til Gerd Tinglum

23.02.21

Kunstnerforbundet viser for tiden utstillingen 19 ½ av kunstneren Gerd Tinglum. I den forbindelse har vi stilt henne fem spørsmål for å få vite mer om Fellini, broderi, fylkesblomster og hennes forhold til Sol le Witts Sentences on Conceptual Art.

Les mer →

Fem spørsmål til Setsuko Kurioka

23.02.21

Setsuko Kurioka viser for tiden sin første utstilling på Kunstnerforbundet under tittelen Needlework. Kuriokas poetiske minimalisme kommer til uttrykk gjennom linjer sydd på papir. I forbindelse med Kuriokas utstilling har vi benyttet anledningen til å stille henne fem spørsmål om sømteknikker, om stjernehimmelen og sakurablomstringen i Kyoto.

Les mer →

Fem spørsmål til Signe Halle

23.02.21

I forbindelse med Halles utstilling på Kunstnerforbundet har vi stilt henne fem spørsmål om klesdesign, innfarging av tekstil og shibori-teknikken hun har anvendt siden 90-tallet.

Les mer →

Sámi álbmotbeaivi / Samisk nasjonaldag: Frvldz

06.02.21

Kunstnerforbundet (Dáiddárlihttu) bovde ovttasbarggus Sámi Viesuin musihkalaš performance:i Frvldz:in sámi álbmotbeaivvi oktavuođas. Sus lea mielde dáiddár Per Heimly, gii vástida visuála ovdanbuktimis. 

Les mer →

Å holde maleriet motivert — Intervju med Hilde Svalheim

28.01.21

Hedda Grevle Ottesen har intervjuet Hilde Svalheim, kunstner og aksjonær i Kunstnerforbundet.

Les mer →

Atelier Kunstnerforbundet videreføres i tre nye år

17.01.21

Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge har bekreftet ny treårig støtte til Atelier Kunstnerforbundet og fem nye kunstnere har flyttet inn i Kunstnerforbundets lokaler.

Les mer →

Se intervjuet med Bente Sætrang

21.11.20

I forbindelse med Bente Sætrang’s utstilling ‘En rest av nødvendighet’ i overlyssalen på Kunstnerforbundet har det blitt publisert en innholdsrik monografi. Som et alternativ til fysisk boklansering har vi filmet en samtale mellom Sætrang og redaktør Nina M. Schjønsby, samt en opplesning (til skogs) med bidragsyter Vigdis Hjorth.

Les mer →

Smakebiter fra Juleutstillingen

18.11.20

Juleutstillingen har vært en årlig tradisjon på Kunstnerforbundet siden vi åpnet dørene for første gang i 1910. I årets utgave presenteres arbeider fra hundrevis av kunstnere i alle uttrykk og prisklasser, og arbeidene selges rett fra vegg. Her viser vi noen deilige smakebiter fra hva som fyller galleriet frem til 23. desember.

Les mer →

Kunstnerforbundet gjenåpner tirsdag 11. mai med tre nye utstillinger!

10.11.20

Kunstnerforbundet gjenåpner 11. mai etter nye retningslinjer fra Oslo kommune. Første åpningsdag holder vi åpent 13.00-18.00. Resten av utstillingsperioden følger vi vanlige åpningstider. Vi tar imidlertid smittevern på sterkeste alvor og har oppdatert våre rutiner og tiltak.

Les mer →

Anne Marte Archer tilsatt som prosjektleder for Atelier Kunstnerforbundet

21.08.20

Anne Marte Archer er tilsatt som vikarierende prosjektleder for Atelier Kunstnerforbundet. Hun vil være ansvarlig for å videreføre pilotprosjektet AKF inn i en ny og spennende fase. Vi er glade for å ønske henne velkommen i teamet!

Les mer →

Ian Giles i samtale med Lars Korff Lofthus

11.08.20

I anledning Ian Giles’ utstilling After BUTT på Kunstnerforbundet har Lars Korff Lofthus, kunstner og nestleder for visningsrommet Entrée i Bergen, snakket med Giles om hans forhold til magasinet BUTT og produksjonen av filmen.

Les mer →

OPEN CALL - UTSTILLINGSPLASS

17.07.20

Søknadsportalen er nå stengt.
Tusen takk til alle som søkte på utstillingsplass hos Kunstnerforbundet for 2022!

Les mer →

Møt tre nye aksjonærer i Kunstnerforbundet!

14.06.20

Tre nye aksjonærer har våren 2020 blitt valgt inn i Kunstnerforbundet. Bli bedre kjent med kunstnerne Kiyoshi Yamamoto, Pearla Pigao og Shwan Dler Qaradaki som nå er tre av 150 aksjonærer i Kunstnerforbundet!

Les mer →

BLM støtteerklæring

14.06.20

I forlengelse av de globale Black Lives Matter-protestene som har etterfulgt det brutale drapet på George Floyd har en nødvendig internasjonal debatt om kulturinstitusjonenes ansvar for å motvirke strukturell rasisme oppstått

Les mer →

Joie de vivre

14.06.20

Hedda Grevle Ottesen har intervjuet Ulf Valde Jensen, kunstner og aksjonær hos Kunstnerforbundet

Les mer →

Covid-19 og utfordringer for Oslos kunstinstitusjoner

14.06.20

Spredningen av koronaviruset har ført til sterke begrensninger for kulturarrangementer i alle former. Krisen har skapt store bransjespesifikke utfordringer for det visuelle kunstfeltet, som rammes hardt i alle ledd

Les mer →

Karen Klim, Blomstereng (2019)

Utvidet Salgsavdeling i sommerferien

11.06.20

Kunstnerforbundet holder åpent etter avtale gjennom hele sommeren og tilbyr et bredt utvalg kunst fra salgsavdelingen til alle besøkende.

Les mer →

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern