Nyheter

Giđđadálvi

1. februar 2023

Utstillingen Giđđadálvi markerer Samisk nasjonaldag med en kuratert visning av kunstverk av en rekke samiske og kvenske kunstnere.
Utstillingen står til søndag 19. februar.

Les mer →

Kunstnerforbundet ávvuda Sámi álbmotbeaivvi

1. februar 2023

Bures boahtin Sámi álbmotbeaidoaluide Kunstnerforbundehas, vuossárgga 6. beaivve guovvamánus 2023. Marita Isobel Solberg doallá performánssa dii. 13.00, ja musihkka- ja performánsadáiddajoavku MARAS doallá konseartta dii. 18.00. Dáiddačájáhus Giđđadálvi nuppi ceahkkis čájeha olu sámi ja kveana dáidagiid.

Les mer →

Smakebiter fra den 112. Juleutstillingen

22. november 2022

Tradisjonen tro ønsker Kunstnerforbundet velkommen til Juleutstillingen og fyller våre to etasjer til randen med kunst. Her finner du julegaver i alle fasonger og prisklasser og alle utstilte kunstverk selges rett fra vegg.

Her er noen smakebiter fra årets juleutstilling.

Les mer →

Nerver, spenning og glede

11. oktober 2022

Denne høsten har jeg vært så heldig å få være praktikant hos Kunstnerforbundet. I løpet av denne perioden har jeg blitt engasjert i Kunstnerforbundets gamle plakater. Da jeg bladde gjennom disse og sorterte dem etter år, tenkte jeg på alle menneskene bak utstillingene og at hver plakat rommer nerver, spenning og glede. Jeg har valgt meg ut noen personlige høydepunkter som jeg gjerne vil dele.

Tekst av Hanna Jonette Stensrud

Les mer →

On Crits and Games—and Crits as Games

16. september 2022

I forbindelse med visning av filmen Gruppekritikken av Sille Storihle og studenter på Nordland Kunst- og Filmhøgskole på Kunstnernes hus fredag 16. september, deler vi en artikkel fra Parse Journal som er en samtale mellom Sille Storihle og Krabstadt Education Center.

Les mer →

Maleri av Sven X:et Erixson på utlån

15. juni 2022

Maleriet “Förbannad vare du som icke förbannar kriget” av Sven X:et Erixson er på utlån fra Kunstnerforbundet og vises på Sven-Harrys Konstmuseum i Stockholm fra april til september 2022.

Les mer →

Samtale med Erika Stöckel

24. mai 2022

I løpet av praksisoppholdet gjennom Praksisemne i kunstformidling ved Universitetet i Oslo, ble jeg nysgjerrig på Atelier Kunstnerforbundet og kunstnerne som er en del av programmet. En lys vårdag får jeg komme på besøk til atelieret til Erika Stöckel, en av kunstnerne i Atelier Kunstnerforbundet. Verkstedet hennes er fullt av kroppslige skulpturer i underlige former.

Tekst av Tiril Sofie Erdal

Les mer →

Utvalgte arbeider fra Kunstnerforbundets kunstlager
Kunstnerforbundets kunstlager

Lagerstatus / storage status

10. mai 2022

Lagerstatus presenterer et utvalg arbeider fra Kunstnerforbundets kunstlager og salgsavdeling. Prosjektet introduserer abstrakt maleri, steingods, smykkekunst, collageskulptur og trearbeider ved 11 arbeider fra 7 kunstnere.

Les mer →

Foto: Jan Khür

Atelier Kunstnerforbundet mottar Oslo Opens Hederspris 2022

22. april 2022

Atelier Kunstnerforbundet har mottatt Oslo Opens hederspris 2022! Hedersprisen deles ut av styret i Oslo Open og skal hedre og ære dem som gjør en innsats for kunstnernes arbeidssituasjon – for atelier, produksjon og arbeidsvilkår. Prisen ble delt ut av styret i Oslo Open på åpningsfesten for Oslo Open fredag 22. april på Kunstnernes Hus.

Les mer →

Prosessorientering med Ilija Wyller

30. mars 2022

Kunstner Ilija Wyller introduserer paralleller ved det abstrakte maleri, persepsjon, erindring og egen arbeidsprosess.

Les mer →

Foto: Kaja Bruskeland

Lars Sture ansatt som ny daglig leder i Kunstnerforbundet

21. mars 2022

Etter en omfattende prosess med behandling av 25 innkomne søknader, er styret i Kunstnerforbundet glade for å kunne annonsere at Lars Sture har takket ja til å lede Kunstnerforbundet.

Les mer →

Dette er ikke et notespill

7. mars 2022

Billedkunstner Bente Bøyesen i samtale med kollega Beathe C. Rønning i atelieret i Son, i prosjektrom Helium i Fredrikstad, på telefon fra Paris, der de skulle gått sammen og sett impresjonistene, men fordi omikron o.s.v.

Les mer →

Kor og ruiner

11. januar 2022

Tekst av Marianne Heier i forbindelse med Sverre Gullesens utstilling Sementerte fragmenter.

Les mer →

Smittevernstiltak i Kunstnerforbundet

9. desember 2021

Kunstnerforbundet følger smittevernsrådene angående covid-19 gitt av myndighetene.

Les mer →

Infrastrukturelle undersøkingar. Ein rapport om Atelier Kunstnerforbundet

2. desember 2021

Atelier Kunstnerforbundet har lansert en rapport som undersøker og vurderer atelierprogrammet på Kunstnerforbundet. “Infrastrukturelle undersøkingar. Ein rapport om Atelier Kunstnerforbundet” tar for seg hvordan programmet har blitt til og hvordan det bidrar til de deltakende kunstnerne og kunstfeltet generelt. Rapporten er skrevet av Merete Jonvik, førsteamanuensis i sosiologi ved Universitetet i Stavanger.

Les mer →

Frekvens av Krausekollektivet

22. november 2021

I årets juleutstilling på Kunstnerforbundet har vi i år inngått et samarbeid med Frekvens av Krausekollektivet som har invitert 67 kunstnere til å vise over 750 grafiske arbeider i et vinylcover-format.

Les mer →

Geir Tokle, Juleutstillingen 2021
Geir Tokle, Juleutstillingen 2021

Smakebiter fra Juleutstillingen

15. november 2021

Juleutstillingen har vært en årlig tradisjon på Kunstnerforbundet siden vi åpnet dørene for første gang i 1910. I årets utgave presenteres arbeider fra hundrevis av kunstnere i alle uttrykk og prisklasser, og arbeidene selges rett fra vegg. Her viser vi noen deilige smakebiter fra hva som fyller galleriet frem til 23. desember.

Les mer →

Ny publikasjon av Morten Torgersrud

21. august 2021

Boken ‘Spirit Level’ ble lansert i anledning åpningen av Torgersrud sin utstilling hos Kunstnerforbundet, og kan kjøpes i resepsjonen under hele utstillingsperioden. Boken er publisert av Heavy Books.

Les mer →

Smakebiter fra Salgsavdelingen

9. juli 2021

I periodene 30.6.-11.7. og 2.8.-6.8. holder vi åpent for alle som ønsker å se seg rundt i salgsavdelingen. Vi henter frem ekstra mye keramikk, glasskunst, tekstiler, malerier, grafikk, bøker, fotografier, tegninger og skulpturer. Kom innom og se deg rundt eller spør om en omvisning i grafikkskuffene, smykkeskuffene eller kunstlageret i kjelleren. Her kommer noen smakebiter!

Les mer →

Bli kjent med Brit Fuglevaag

17. juni 2021

Norwegian Craft har besøkt Brit Fuglevaag og snakket om arbeidsprosess, atelier, hennes studier i utlandet og de to kommende utstillingene hos Soft galleri og Kunstnerforbundet i august. Se filmen her!

Les mer →

Se kunstnersamtalen med Elisabeth Mathisen og Lotte Konow Lund!

17. juni 2021

Samtalen som ble holdt i Mathisen sin utstilling ‘Sorgarbeider’ er nå tilgjengelig for alle som ikke hadde mulighet til å strømme den på lanseringsdagen. Bli bedre kjent med arbeidet bak utstillingen, som står til 27. juni.

Les mer →

Virtuell boklansering: FRANK

23. februar 2021

FRANK var en Oslobasert, queer-feministisk plattform etablert i 2012, drevet av Liv Bugge og Sille Storihle frem til 2020, for å nære kunst og en kritisk diskurs med fokus på kjønn, begjær og seksualitet. Boka FRANK markerer avslutningen på plattformen, og er et arkiv som tilgjengeliggjør arbeidet for fremtiden, og samtidig fyller institusjonelle hull. Sille Storihle er med i Atelier Kunstnerforbundet.

Les mer →

Fem spørsmål til Gerd Tinglum

23. februar 2021

Kunstnerforbundet viser for tiden utstillingen 19 ½ av kunstneren Gerd Tinglum. I den forbindelse har vi stilt henne fem spørsmål for å få vite mer om Fellini, broderi, fylkesblomster og hennes forhold til Sol le Witts Sentences on Conceptual Art.

Les mer →

Fem spørsmål til Setsuko Kurioka

23. februar 2021

Setsuko Kurioka viser for tiden sin første utstilling på Kunstnerforbundet under tittelen Needlework. Kuriokas poetiske minimalisme kommer til uttrykk gjennom linjer sydd på papir. I forbindelse med Kuriokas utstilling har vi benyttet anledningen til å stille henne fem spørsmål om sømteknikker, om stjernehimmelen og sakurablomstringen i Kyoto.

Les mer →

Fem spørsmål til Signe Halle

23. februar 2021

I forbindelse med Halles utstilling på Kunstnerforbundet har vi stilt henne fem spørsmål om klesdesign, innfarging av tekstil og shibori-teknikken hun har anvendt siden 90-tallet.

Les mer →

Sámi álbmotbeaivi / Samisk nasjonaldag: Frvldz

6. februar 2021

Kunstnerforbundet (Dáiddárlihttu) bovde ovttasbarggus Sámi Viesuin musihkalaš performance:i Frvldz:in sámi álbmotbeaivvi oktavuođas. Sus lea mielde dáiddár Per Heimly, gii vástida visuála ovdanbuktimis. 

Les mer →

Å holde maleriet motivert — Intervju med Hilde Svalheim

28. januar 2021

Hedda Grevle Ottesen har intervjuet Hilde Svalheim, kunstner og aksjonær i Kunstnerforbundet.

Les mer →

Atelier Kunstnerforbundet videreføres i tre nye år

17. januar 2021

Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge har bekreftet ny treårig støtte til Atelier Kunstnerforbundet og fem nye kunstnere har flyttet inn i Kunstnerforbundets lokaler.

Les mer →

Se intervjuet med Bente Sætrang

21. november 2020

I forbindelse med Bente Sætrang’s utstilling ‘En rest av nødvendighet’ i overlyssalen på Kunstnerforbundet har det blitt publisert en innholdsrik monografi. Som et alternativ til fysisk boklansering har vi filmet en samtale mellom Sætrang og redaktør Nina M. Schjønsby, samt en opplesning (til skogs) med bidragsyter Vigdis Hjorth.

Les mer →

Smakebiter fra Juleutstillingen

18. november 2020

Juleutstillingen har vært en årlig tradisjon på Kunstnerforbundet siden vi åpnet dørene for første gang i 1910. I årets utgave presenteres arbeider fra hundrevis av kunstnere i alle uttrykk og prisklasser, og arbeidene selges rett fra vegg. Her viser vi noen deilige smakebiter fra hva som fyller galleriet frem til 23. desember.

Les mer →

Kunstnerforbundet gjenåpner tirsdag 11. mai med tre nye utstillinger!

10. november 2020

Kunstnerforbundet gjenåpner 11. mai etter nye retningslinjer fra Oslo kommune. Første åpningsdag holder vi åpent 13.00-18.00. Resten av utstillingsperioden følger vi vanlige åpningstider. Vi tar imidlertid smittevern på sterkeste alvor og har oppdatert våre rutiner og tiltak.

Les mer →

Anne Marte Archer tilsatt som prosjektleder for Atelier Kunstnerforbundet

21. august 2020

Anne Marte Archer er tilsatt som vikarierende prosjektleder for Atelier Kunstnerforbundet. Hun vil være ansvarlig for å videreføre pilotprosjektet AKF inn i en ny og spennende fase. Vi er glade for å ønske henne velkommen i teamet!

Les mer →

Ian Giles i samtale med Lars Korff Lofthus

11. august 2020

I anledning Ian Giles’ utstilling After BUTT på Kunstnerforbundet har Lars Korff Lofthus, kunstner og nestleder for visningsrommet Entrée i Bergen, snakket med Giles om hans forhold til magasinet BUTT og produksjonen av filmen.

Les mer →

Møt tre nye aksjonærer i Kunstnerforbundet!

14. juni 2020

Tre nye aksjonærer har våren 2020 blitt valgt inn i Kunstnerforbundet. Bli bedre kjent med kunstnerne Kiyoshi Yamamoto, Pearla Pigao og Shwan Dler Qaradaki som nå er tre av 150 aksjonærer i Kunstnerforbundet!

Les mer →

BLM støtteerklæring

14. juni 2020

I forlengelse av de globale Black Lives Matter-protestene som har etterfulgt det brutale drapet på George Floyd har en nødvendig internasjonal debatt om kulturinstitusjonenes ansvar for å motvirke strukturell rasisme oppstått

Les mer →

Joie de vivre

14. juni 2020

Hedda Grevle Ottesen har intervjuet Ulf Valde Jensen, kunstner og aksjonær hos Kunstnerforbundet

Les mer →

Covid-19 og utfordringer for Oslos kunstinstitusjoner

14. juni 2020

Spredningen av koronaviruset har ført til sterke begrensninger for kulturarrangementer i alle former. Krisen har skapt store bransjespesifikke utfordringer for det visuelle kunstfeltet, som rammes hardt i alle ledd

Les mer →

Karen Klim, Blomstereng (2019)

Utvidet Salgsavdeling i sommerferien

11. juni 2020

Kunstnerforbundet holder åpent etter avtale gjennom hele sommeren og tilbyr et bredt utvalg kunst fra salgsavdelingen til alle besøkende.

Les mer →

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern