Sille Storihle lager jubileumskunstverk

Vi gratulerer Sille Storihle med oppdraget med å lage nytt kunstverk til Oslos byjubileum 2024!

Sille Storihle, som i perioden 2020 til 2023 er en del av Atelier Kunstnerforbundet, skal skape et verk som går i dialog med dagens hovedstad og dens befolkning, og hvor historien brukes for å si noe om fremtiden. I 2024 feirer hovedstaden at det er 400 år siden Christiania ble grunnlagt, og 100 år siden bystyret vedtok at Oslo-navnet skulle tilbakeføres. Kunstverket blir en del av Oslo kommunes markering av jubileet.

Storihles konkurransebidrag har arbeidstittelen JUBILEUM, en filmproduksjon basert på levende rollespill, mer kjent som laiv eller larp (Live Action Role-Playing Games) hvor rammer for karakterer, samspill og miljø er avklart på forhånd. I filmproduksjonen inviteres en gruppe innbyggere i Oslo til å delta i et rollespill der etiske, politiske, historiske og sosiale spørsmål rundt Oslo og kunst i offentlig rom er tema.

– Jeg er opptatt av kunstens sosiale og politiske betydning. Rollespill gir rom for å snakke om forskjellige problemstillinger, verdier, oppfatninger og lag i samfunnet. Slik kan vi lære av hverandres ulikheter, stille kritiske spørsmål og forhåpentligvis ha det gøy i prosessen, forteller Storihle.

Arbeidet med JUBILEUM starter umiddelbart med en intensiv produksjonsperiode frem mot høst/vinter 2024, da filmen skal vises rundt omkring i byen. Underveis vil deler av kunstprosjektet vises og formidles i Oslo kommunes digitale kanaler.

Verket blir en del av Oslo kommunes kunstsamling som består av rundt 18 000 kunstverk.

Les hele nyheten fra Kulturetaten i Oslo kommune her.

Sille Storihle — Foto: Julie Hrnčířová
Illustrasjon av Sille Storihle

Publisert 3. juli 2023
Sist oppdatert 3. juli 2023

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern