Utstilling 8. februar - 2. mars 2003

Eva Berge maleri   overlyssalen

Det er fjerde gang Eva Berge stiller ut i Kunstnerforbundet og denne gang viser hun malerier i olje på lerret i overlyssalen
Utstillingen har samletittelen; “Det er morgen, slukk lampen”.

Eva Berge sier selv om sin utstilling:
“Bildene er ornamentalt tenkt. De har gjentakelse og ulikhet som mønster og innhold. Motivene er grunnleggende kristne. Jeg har forestilt meg at motivet er rett foran meg, ikke bak meg. Bildene er mer gjenstandsorienterte enn historiefortellende, f.eks. “Jesu Kristi kjortel” I noen av bildene er fargene og tegningene løsrevet fra hverandre. Fargene, regnbuen, hefter ikke ved tingene, men lyssetter motivet på en “ny” måte.”

Vi viser til reproduksjonen “Det er morgen, slukk lampen” i invitasjonsfolderen. Eva Berge har deltatt på en rekke utstillinger og er innkjøpt av bl.a. Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og Nordiska Akvarellmuseet i Gøteborg.

Les mer om kunstneren..

Dåpsvannet
7 Dåpsvannet
olje på lerret, 135 x 135 cm

Paul Brand akvarell   vindussalen

Dette er Paul Brands femte separatutstilling i Kunstnerforbundet. Han viser nå 16 bilder i vindussalen.

Utstillingen er en sammenstilling av ulike vannbaserte malemetoder, så som akvarell, acryl og vannskjæring. Tematisk er alle bildene basert på 3 ulike matematiske strukturer, dvs. noen er relatert til magiske kvadrater, andre til tallrekker der alle tall adderes fortløpende, hvor hvert tall har sin egen form så som 1 er et kvadrat 2 er to kvadrater osv; det hele danner til slutt et bilde.

Paul Brand er født i Sveits 1941, men har bodd og arbeidet i Norge siden 1964. Siden 1998 har han vært professor ved NTNU i Trondheim. Han har deltatt på en rekke utstillinger både i inn- og utland.

Les mer om kunstneren..

Magisk kvadrat
Syv ganger syv
Magisk kvadrat
7 Magisk kvadrat
akvarell, 75x55 cm
15 Syv ganger syv
akryl på lerret, 175x175 cm
5 Magisk kvadrat
akvarell, 75x55 cm

Ellen Hansen tekstil   2. etasje

Lørdag 8. februar har Kunstnerforbundet gleden av å åpne tekstilkunstneren Ellen Hansens debututstilling. Hun vil vise tre nye tekstile arbeider med titlene HULDER, UNDER OVERFLATEN og PASSASJE, som også er utstillingens tittel.

Ellen Hansen arbeider med tynne, transparente tekstiler i forskjellige størrelser. Materialet er nylonfilament som hun selv farger og vever. Flatene formes eller draperes tredimensjonalt i et organisk formspråk. Tekstilene presenteres i rommet og kan oppleves som installasjoner med lyset som et sentralt virkemiddel. Materialet, lys, rom og tyngde inngår i et gjensidig avhengighetsforhold, der de på ulike vis blir gjenstand for iscenesettelse og synes å flyte inn i hverandre. Tekstilene er visuelt flyktige og foranderlige, slik at det for betrakteren stadig oppstår nye inntrykk.

Ellen Hansen ( f. 1962 ) er født og oppvokst i Danmark. Hun har sin kunstfaglige utdannelse fra Bergen, hvor hun bor og arbeider Hun tok hovedfageksamen ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling for spesialisert kunst, seksjon for tekstil under professor Gitte Magnus i 2000. Hennes særpregete hovedfagsarbeide TILSYNEKOMST II ble vist i Kunstnerforbundet på utstillingen TAKE OFF våren 2000. Hun var representert med et arbeide på Triennale 2002, TEKSTILFIBER, som ble vist i Kunstindustrimuseet i Oslo i fjor høst. I 2002 mottok hun Statens toårige arbeidsstipend for yngre/nyutdannede kunstnere.

Ellen Hansen har mottatt debutantstøtte og er tildelt stipend fra Norsk Kulturråd for utstillingen PASSASJE.

Les mer om kunstneren..

Passasje
3 Passasje
vev, nylonfilament, 260 x 205 x 18 cm