Utstilling 11. januar - 2. februar 2003

Arne Malmedal maleri   overlyssalen

Arne Malmedal stiller ut 7 – 8 monokrome malerier, alle med målene 200 × 163. Rommet som skapes ved den maleriske behandlingen av billedflaten er klarere uttalt i de nye bildene. Fargen er sterke, rene og transparente, til dels har de en atmosfærisk karakter.

Forrige gang Arne Malmedal stilte ut i Kunstnerforbundets overlyssal var i mars 1996, da skrev Lotte Sandberg en meget positiv kritikk. Hun skrev bl. a. “Arne Malmedal er en særegen kolorist, dristig og sikker. Han lar farven bli bildets egentlige og sanselige innhold, bildene er farven. Her opptrer farvene i utgangspunktet hver for seg, som monokromer: skarpe, sarte intenst lysende. Men de forholder seg også til hverandre, som klang og rytme, hele tiden i bevegelse, mot hverandre og fra hverandre….. Arne Malmedals malerier representerer en utsøkt kombinasjon av det kjølig reflekterte og det sanselig skjønne.

Arne Malmedal er født 1937 i Bolsøy. Utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1956 -1960.
Separatutstillinger et utvalg: 1969-70 Bergens Kunstforening, Kunstnernes Hus, Stavanger Kunstforening, 1979 Kunstnerforbundet, 1984 Stavanger Kunstforening og Galleri F15, Moss, 1985 Kunstnerforbundet, 1988 Nordiskt Konstcentrum, Helsingfors, 1994 Kunstnernes Hus, 1996 Kunstnerforbundet, 1999 Galleri LNM.
Utvalgte gruppeutstillinger: 1965 Ungdomsbiennalen, Paris, 1990 10 fra norden, Museet for samtidskunst, 1997 Erling Neby Collection, Pori Finland, 1999 Sammensatt, Museet for samtidskunst, 2002 Sammen med H. Borchgrevink, T.Hansen, B. Ransve og L. Rickhard Rogaland Kunstmuseum. Innkjøp: Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Museet for samtidskunst.

Les mer om kunstneren..

Uten tittel
Uten tittel
akryl og olje på lerret

Anette Koefoed skulptur   vindussalen

Annette Koefoed viser forholdsvis store skulpturer laget av MDF plater frittstående på gulv, samt mindre skulpturer av papp, papir og lakk montert på vegg. I sine tidligere arbeider har hun jobbet mye med organiske former i tre og bronse, men skulpturene som vises nå er mer geometriske i formen. De har referanser til op-art og russisk kontruktivisme, men samtidig prøver hun å beholde det poetiske og hemmelighetsfulle. De store skulpturene består av flere forholdsvis like moduler i forskjellige farger. Modulenes flater er gjennombrudte med mange hull og sprinkler. Med dette får skulpturene en gjennomskinnelighet som gjør at volumenes innside blir like viktige som den yttre overflaten, noe som skaper en tredimensjonal visuell opplevelse. Annette Koefoed er opptatt av samspillet mellom rom, skulptur;lys, farge og ikke minst luft. Og hun kaller utstillingen “Airscapes” (å gjøre luft synlig).

Annette Koefoed er utdannet ved kunstakademiene i Bergen og Oslo, har hatt flere separatutstillinger og deltatt på kollektivutstillinger både i inn- og utland. De senere årene har hun hatt store utsmykkingoppdrag, og er bl.a. innkjøpt av Norsk kulturråd og Bergen Billedgalleri.

Les mer om kunstneren..

Bit barock
4 Bit barock
malt MDF, 195x45x28 cm. 3 deler

Vigdis Bøyding grafikk   2. etasje (lille sal)

Vigdis Bøyding viser sine arbeider i mezzotint/koldnål i lille sal i 2. etasje. Den grafiske teknikken mezzotint er en meget tidkrevende og nitid prosess, som hun mestrer til fulle. Vigdis Bøyding arbeider i små format og har et naturalistisk billedspråk. Det er stillheten hun ønsker å formidle, noe som forsterkes av det sort/hvite uttrykket. Se vedlagte invitasjonsfolder med reproduksjonen “Vintergate”. 2001. 19×22 cm.

Vigdis Bøyding er utdannet ved Statens Kunstakademi og har hatt en lang rekke separatutstillinger og har deltatt på store grafikkmønstringer i både inn- og utland. Hun er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd og Nasjonalmuseet i Stockholm.

Les mer om kunstneren..

Stjernenatt
10 Stjernenatt
mezzotint/koldnål, 17x21 cm

Anne Helen Mydland keramikk   2. etasje

Lørdag 11. januar har Kunstnerforbundet gleden av å åpne Anne Helen Mydlands første separate utstilling, vist i salen i 2. etasje.

Anne Helen Mydland sier selv om sine arbeider og om intensjonene med utstillingen:
“Med utstillingen “Relikvier” vil jeg utforske rommet mellom fortelling og myte, det verdslige og det hellige, ved å kombinere et katolsk formspråk med mine personlige historier. Minner og historier er viktige for oss, og jeg prøver ut påstanden om at minnene og det som får oss til å minnes, kan anta en nesten “hellig” posisjon. Temaet “gjenstanden som historieforteller” har jeg arbeidet med i flere år, og i dette prosjektet uttrykker jeg meg gjennom ready- mades og modellerte figurative arbeider. Utstillingen består av deler som alle tar for seg samme tematikk, men via forskjellige uttrykk. Ide skulpturale arbeidene tar jeg utgangspunkt i den katolske tradisjonen med hjemmealter. Jeg har byttet ut helgener og madonnaer med mine egne minnebilder og figurer, men bruker dette narrative språket til å fortelle mine egne historier. Jeg kombinerer ready-mades, som gamle proselensfigurer, barnesmykker, falske blomster, lys og glitter, med modellerte, porselesnsmalte figurer. Modelleringen og porselensmalingen knytter seg opp til en historisk verden av nips, pynt og kvinnesyssel, samt den tingligheten som finnes spesielt i den katolske tradisjonen.”

Anne Helen Mydland ( f. 1971 ) tok hovedfageksamen ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling for spesialisert kunst, seksjon for keramikk, i 2000. Og et av hennes særpregete hovedfagsarbeider, “Minnekapell”, ble vist i Kunstnerforbundet på utstillingen “Take off” våren 2000. Ved siden av en utstrakt utstillings-virksomhet, underviser hun ved Kunsthøgskolen i Bergen, og er dessuten medlem av kunstnergruppen Temp, Bergen. Hun er innkjøpt av Norsk Kulturråd og Vestlandske Kunstindustrimuseum, og er to ganger nominert til Årets unge formgivere, Norsk Form, i 2000 og 2001.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturfond.

Les mer om kunstneren..

Relikvier
1 Relikvier
installasjon