Marlene Lindmark
Mega Squid and the Slithersucker (the future is wild) (2006) — Marlene Lindmark

Vi har gleden av å presentere Marlene Lindmarks (1975) første separatutstilling i Kunstnerforbundet. Lindmark viser 26 veggmonterte keramiske bilder og 4 keramiske gulvskulpturer. Hennes kunstneriske univers kan beskrives med henvisning til vår samtids kulturelt betingede syn på dyr og natur formidlet gjennom medias fictionpregede naturdokumentarer.

De veggmonterte verkene er utskårne, keramiske former koloristisk dekorert med tegning og silketrykkfarge, samt glasur. Hvert bilde har sin historie som for eksempel Three Star Pig med sine tvetydige referanser både til begrepet ”stjernegris” innenfor matindustrien og maktposisjoner i det politiske landskap. En frittstående skulpturgruppe består av tre trær og henviser til det miljøtruede skogbeltet Taiga som er benevnelsen på det sibirske barskogområdet mellom steppene i sør og tundraen i Nord-Russland. En annen skulptur forestiller en stor blekksprut med armer som ”splatter” på veggene. Ideen til blekkspruten er hentet fra programserien Animal Planets fiction The Future is Wild som spekulerer i hvordan jorden og dens levende vesener utarter seg om noen millioner år.

Lindmarks arbeider står som åpne kommentarer i sine fabulerende og lett tilgjengelige, lekne uttrykk samtidig som de retter et kritisk blikk mot klimaendringer, miljø og subjektive populærbiologiske fremstillinger av dyr og natur.

Lindmark er utdannet ved Alsta Kunstskole i Fransta, Sverige, og har en Master of Fine Art fra Kunst- og håndverksskolen i Oslo. Hun har tidligere stilt ut separat i Kalmar Kunstmuseum i Sverige og Drøbak Kunstforening i Norge, samt deltatt på en rekke gruppeutstillinger i inn- og utland.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern