Lesesirkel
16.10.22, kl. 14:00

Pratings og lesings med Ragnhild Aamås og Marthe Ramm Fortun

Om og i utstillinga Stein hard mjelk av Ragnhild Aamås, med eit nedslag i den korte teksta Negative Capability as Practice in Women’s Art av Anne-Marie Sauzeau-Boetti. 

Pratings og lesings med Ragnhild Aamås og Marthe Ramm Fortun

Søndag 16. oktober, kl. 14.00 i salane i andre etasje

Om og i utstillinga Stein hard mjelk av Ragnhild Aamås, med eit nedslag i den korte teksta Negative Capability as Practice in Women’s Art av Anne-Marie Sauzeau-Boetti (Studio International 1979). 

Samtalen er open for alle, men om du alt veit du vil vere med kan du melde interessa di og få tilsendt ein kopi av teksta.

Utdrag fra utstillingsteksten til Stein hard mjelk:

I Stein hard mjelk, går Ragnhild Aamås til kjernen av sin praksis og undersøker et av grunntemaene som har fulgt henne gjennom kunstnerskapet. I utstillingen ser kunstneren på passasjen som en inngang i nær forbindelse til frampek som et virkemiddel for å visualisere det som skjer i vår samtid, og gjennom verkene i prosjektet blir passasjen en port til en ikke-lineær sammenstilling av det som har skjedd før og av det som ennå ikke har skjedd.

Les mer om utstillingen.

Ragnhild Aamås (f. 1984 i Volda) er basert i Oslo. Hennes skriftmotiverte praksis forgrener seg til skulptur, installasjon, performance og sammenstillinger med funnet materiale i ulike media. Aamås har studert filosofi og arkeologi ved Universitetet i Oslo, MRes Art Exhibition Studies ved Central Saint Martins College of Arts and Designs, og har en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo i 2012. Nylige utstillinger og framføringer inkluderer operaverkene Echopraxia, Swallow/Autarkia, Vilnius (2021), og As we worry we dance (AWWWD), Kunsthall Oslo (2021), som en del av kunstnergruppen infopsin, og med eget virke i Brudaholen ved Altan (2021), og SQUEEZ ved She Will (2020). Aamås har vært en av drivkreftene bak det kunstnerstyrte visningsrommet Podium Oslo siden 2015. Aamås bidrar jevnlig med tekster til Kunstkritikk og har publisert tekster i Periskop, Billedkunst og Artnews.lt.

Marthe Ramm Fortun (f. 1978) er billedkunstner med performance som sin hovedpraksis med kroppen som verktøy. Hun er for tiden aktuell med utstillingen Skriver for ikke å skade på Femtensesse. Ramm Fortun bor og jobber i Oslo og er førsteamanuensis ved Kunstakademiet i Oslo. Etter endt utdannelse ved New York University i 2008 har Fortun vist performance og deltatt i utstillinger ved institusjoner som Vigelandsmuseet, UKS og Munch-museet i bevegelse, Oslo; KW Institute of Contemporary Art, Berlin; Monnaie de Paris, Paris; BOZAR og Gladstone Gallery, Brussel; Performa 13 i New York, The Great Monster Dada Show på Henie-Onstad Kunstsenter; TEMPO TEMPO TEMPO, Kistefos-museet; Tegnetriennalen, Oslo og ved Museum of Contemporary Art i Montreal. Ramm Fortun stilte ut på Kunstnerforbundet i 2019.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern