Utstilling 8. januar - 30. januar 2005

Elise Storsveen maleri   overlyssalen

Den unge kunstneren Elise Storsveen (født 1969) gikk ut av Statens kunstakademi i 1998. Hun var aktiv utstiller allerede da hun gikk på akademiet, og har gjort seg bemerket på den norske kunstscenen. I flere år har hun arbeidet i mange ulike teknikker og uttrykksformer, men i de siste tre-fire årene har hun i hovedsak arbeidet med maleri. Elise Storsveen åpner sin første store maleriutstilling lørdag 8. januar i Kunstnerforbundets overlyssal, en utstilling vi ser fram til med forventning og glede.

Elise Storsveen har et fabulerende og lekent billeduttrykk. Motivkretsen er varierende, men har et felles formspråk. Bildene forteller om ville drømmer og møte med natur som ikke finnes. Både teknikk, fargevalg og motiver er sterkt inspirert av diverse populærkulturelle utrykk, som film, reklame, musikk, animasjon og annen underholdning. Hun anvender naturelementer som symbolikk for menneskelige følelser og relasjoner, og den røde tråden i motivene er fortellinger om begjær, lekenhet og fantasi.

Hun sier selv: -I maleriet har jeg klart å samle de ulike trådene fra tidligere arbeider innen foto, collage, sihuettutklipp, tegning, installasjon og bevegelige skygge-lys-projeksjoner, til et mer samlet og komplekst uttrykk.

Hun kaller sin utstilling I Can Only Give You Everything. Maleriene er utført i akryl på lerret, alle i 2004, og er i ulike formater. De fleste i er relativt store, som reproduksjonen av maleriet Baby What You Want Me To Do, 2004, 140×200 cm. som kan lastes ned til venstre på siden. Andre titler på bildene i utstillingen er: Swampwomen, Can’t find my mind, og Right Now And Not Later.

Elise Storsveen har hatt flere separatutstillinger og har deltatt på en rekke kollektivmønstringer. Hun har hatt utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Riksutstillinger.

Les mer om kunstneren..

The Strangeness In Me
That's my weakness now
Just Because of a Kiss
Right Now and Not Later
Baby What You Want Me To Do
3 The Strangeness In Me
akryl på lerret, 140x200 cm
1 That's my weakness now
akryl på lerret, 130x110 cm
5 Just Because of a Kiss
akryl på lerret, 140x200 cm
9 Right Now and Not Later
akryl på lerret, 140x200 cm
8 Baby What You Want Me To Do
akryl på lerret, 140x200cm
I Still Miss Someone
A Lovely Way To Spend An Evening
2 I Still Miss Someone
akryl på lerret, 140x200cm
7 A Lovely Way To Spend An Evening
akryl på lerret, 200x140cm

Snorre Kyllingmark tegning/maleri   vindussalen

Det er tredje gang maleren Snorre Kyllingmark stiller ut i Kunstnerforbundet. Denne gangen i vindussalen, hvor han viser malerier utført i olje på lerret.

Snorre Kyllingmark har et særpreget, stemningsmettet uttrykk, som varierer fra bilde til bilde og skaper et mangfold. Kyllingmarks motivverden er hentet fra de surrealistiske opplevelsene i tilværelsen. Han spaserer inn og ut av virkeligheten; fantasi, ironi og til tider også tragiske stemninger kan leses i hans billedspråk.

Det er fargen som er det bærende element. Han har en utrolig evne til å fordype seg og la seg spore av fargen, samtidig som han klarer å samordne den koloristiske orkestreringen av motivet. Med ornamentale tegn leder han oss inn i sin billedverden. Kyllingmarks maleri fenger med sin stemning og lokker til å oppdage underliggende aspekter både figurative og formale, selv om det ikke umiddelbart er mulig å skjelne det figurative fra det abstrakte. Se forøvrig reproduksjonen av maleriet O ikke U, 2003. 55×61 cm, til venstre på siden.

Snorre Kyllingmark er født i Svolvær i 1948 og har hatt en rekke separatutstillinger i både inn og utland. Han har deltatt på mange store nasjonale og internasjonale mønstringer, og har hatt flere utsmykkingsoppdrag. Kyllingmark er innkjøpt av viktige offentlige samlinger som Museet for samtidskunst og Nasjonalgalleriet; nå innlemmet i Nasjonalmuseet for kunst.

Les mer om kunstneren..

Kaos på vingene
Sne i gassland
Landskap
Fra serien: Vi er alene med hverandre der inne
Fra serien: Vi er alene med hverandre her inne
1 Kaos på vingene
olje på plate, 60x73 cm
43 Sne i gassland
olje på plate, 60x73 cm
3 Landskap
olje på lerret, 90x120 cm
16 Fra serien: Vi er alene med hverandre der inne
olje på plate, 46x55 cm
17 Fra serien: Vi er alene med hverandre her inne
olje på lerret, 46x55 cm
Mex
Fra serien: Vi er alene med hverandre der inne
Zone
Havsel
Figurer og lokaliteter
33 Mex
olje på lerret, 46x55 cm
13 Fra serien: Vi er alene med hverandre der inne
olje på lerret, 46x55 cm
35 Zone
olje på lerret, 60x73 cm
2 Havsel
olje på lerret, 60x73 cm
31 Figurer og lokaliteter
olje på plate, 30x40 cm

Siri Haaskjold keramikk   2.etasje

Lørdag 8. januar har Kunstnerforbundet gleden av å åpne Bergenskunstneren Siri Haaskjolds første separate utstilling i Oslo, hvor hun vil presentere keramikkprosjektet “E-verk”, som består av gjenbruk og nyskapning av porselensprodukter og gjenstander brukt av elektrisitetsverker i generasjoner.

Siri Haaskjold ( f. 1954 ) har siden hovedfageksamem ved Institutt for keramikk ved Kunsthøgskolen i Bergen i 1989 vakt oppsikt med sine fargerike og frodige fat vist på en rekke utstillinger i inn- og utland.

Under arbeidet fram mot utstillingen i Kunstnerforbundet har Siri Haaskjold oppholdt seg på Norsk Teknisk Porselensfabrikk i Fredrikstad ( NTP ), hvor keramikere kan leie seg inn for å utføre kunstneriske prosjekter ved hjelp av fabrikkens standardmaterialer og teknikker.

Keramikkprosjektet E-verk består av fire store objekter med titlene Lyssirkel, Hardangersøm, Ni-kross og Detalj fra åkle med striper, samt en kaktusserie med tittelen Kaktusparken. Alle arbeidene er basert på produkter fra NTP eller gjenstander funnet i boligområder, containere og langs veien – som sikringsskap, telegrafstolpe-isolatorer og sikringssokler. Gjenstandene er tatt ut av sin opprinnelige sammenheng og satt inn i en ny – ved bruk av bl.a. leire, dekaler og glasur. Siri Haaskjold sier selv at de industrielle produktene er satt inn i en ramme inspirert av norsk folkekunst og naturopplevelser.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Les mer om kunstneren..

For sikkerhets skyld
For sikkerhets skyld
68 For sikkerhets skyld
sikringsskap med leire, glasur og dekal
68 For sikkerhets skyld
sikringsskap med leire, glasur og dekal