Nu vandrer jeg for hver Mands Mund
Kar II (2020) — Lars Korff Lofthus
Heder (installasjonsfoto) (2020) — Lars Korff Lofthus
Framskap (blå) (2021) — Lars Korff Lofthus
Stamme I (2020) — Lars Korff Lofthus
Morgon (2020) — Lars Korff Lofthus
Skumring over fjorden (2020) — Lars Korff Lofthus
Åkle I (2020) — Lars Korff Lofthus
Drik til Bunden (2021) — Lars Korff Lofthus
Oversiktsbilde fra utstillingen (2022) — Lars Korff Lofthus

Lars Korff Lofthus
Nu vandrer jeg for hver Mands Mund
Salene i 2. etasje
13.01.–20.02.2022

Utstillingen åpner dørene torsdag 13.01 kl. 18:00.

Kunstnerforbundet følger helsemyndighetenes anbefalinger til en hver tid. Mer info om smittevern finner du her.

Lars Korff Lofthus malerier og skulpturer fungerer som tablåer hvor natur, begjær og tradisjon flyter sammen i nye situasjoner. I utstillingen Nu vandrer jeg for hver Mands Mund presenterer Lofthus malerier og en serie skulpturer i tre. Noen arbeider viser de nakne kroppene til kraftige hårete menn, ofte i intimt samkvem med hverandre. Andre viser vestnorske naturlandskap, kropper og museumsobjekter som forsøker å fylle hverandre med mening.

Et gjennomgående motiv er ølbollene. Dette er historiske drikkekar som ofte er dekorert med høytidelige og gjestmilde verselinjer. I Lofthus sine skulpturer får de originale historiske versene en ny og intim lesning som lar begjæret bestemme hvor grensene går. Samtidig ønsker Lofthus at det maleriske i seg selv skal kunne utvise sanselighet, overskudd og risiko. Særlig i maleriene kommer dette til uttrykk gjennom den umiddelbare kampen med å kontrollere det våte, egenrådige på skjøre underlag.

Lofthus sidestiller gjerne materiale fra museale arkiver med homo-erotikk fra nett. I billedrommet skaper han sitt eget univers hvor ulike tidsepoker smelter sammen. Gjennom undersøkelser av folkekunst, bygdekultur og maskulinitet belyser han forholdet mellom sted og identitet med et skeivt begjær som drivkraft. Ruteåkler og rosemalte skap veves sammen med skjegg og hårete bryst, svøpt i et neonfarget sensuelt vestnorsk landskap.

Lars Korff Lofthus (f. 1978) bor og arbeider i Bergen og Hardanger. Arbeidet hans har blitt vist i en rekke utstillinger både i inn- og utland. Han har hatt separatutstilling ved visningssteder som Hordaland Kunstsenter (2021), Litteraturhuset i Odda (2019), Galleri CC, Malmö (2017) og Entrèe, Bergen (2013, 2010). Han har i tillegg vist arbeider på gruppeutstillinger ved Tromsø Kunstforening og Hordaland Kunstsenter og deltar på kommende gruppeutstillinger som inkluderer Bergen assembly (2022), KODE Bergen kunstmuseum (2022) og Nasjonalmuseet (2022). Arbeidene hans er innkjøpt av KODE Bergen kunstmuseum, SFKM Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Bergen Kommune, Sparebanken Vest, KORO og Statens Kartverk for å nevne noen. Siden 2021 har han fungert som nestleder for Entrée Bergen og han er ansatt som førsteamanuensis ved Kunstakademiet i Bergen – Institutt for samtidskunst, UiB.

 

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern