Min hage/Minun piha
Min hage/Minun piha (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Humla&Iris (2008) — Minna Hannele Lappalainen
L'Orto Botanico di Roma (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Ved Regent´s Park (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Den hvite tulipan (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Tulipa Carnaval de Nice (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Lavalampi (2008) — Minna Hannele Lappalainen
På vei til Skytterkollen (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Grey Garden (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Villa Vehtje (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Âidin piha / mors hage (2008) — Minna Hannele Lappalainen
Fritillaria meleagris (2008) — Minna Hannele Lappalainen

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Minna H. Lappalainen med nye malerier i vindussalen i perioden 12. april – 4. mai 2008. Dette er hennes første separatutstilling i galleriet.

Lappalainen arbeider med maleri basert på fotografi, tegning og digital billedbehandling. Motivmessig beveger hun seg inn i dypet av urskog, overgrodd arkitektur og parker. I dette prosjektet har hun tatt snapshotfotografier av floraen i sin egen hage, i nærmiljøet og på reiser. Hun griper fatt i detaljene og det umiddelbare i gjenopplevelse av naturen. Ved å benytte forskyvninger og skalaforandringer kan hun forvandle små, uvesentlige vekster til gigantiske, påtrengende former. Disse nærbildene hvor hun zoomer inn og forstørrer, maler hun gjerne på store lerretsformater, mens oversiktsbilder av landskaper og arkitektur blir gitt mindre formater.

Lappalainen utforsker maleri som medium ved å eksperimentere med forskjellige teknikker og formale løsninger. I den langsomme prosessen fra fotografi til ferdig maleri går hun inn i motivene og abstraherer og forenkler. Hun fjerner karakteristiske trekk ved plantene i skogbunnens mylder og avgrenser fargepaletten. Hun leker med lyset som trenger gjennom synlige eller imaginære åpninger i det grønne. De mørke skyggefulle mellomrommene blir like viktige for komposisjonens struktur som de mer konkrete elementene. Lappalainens bilder fører betrakteren inn i naturopplevelser som balanserer hårfint mellom det vakre og det uhyggelige.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern