Ebba Bring
Strövtåg i hembygden (2008) — Ebba Bring
Det regner (2008) — Ebba Bring
Øst (2008) — Ebba Bring
Sky (2008) — Ebba Bring
Allt är ändå annorlunda (2008) — Ebba Bring
Teddypels og servietter (2008) — Ebba Bring
Teddypels og servietter (2008) — Ebba Bring

allt är ändå annorlunda

Bring tar utgangspunkt i utsnitt av rom og tingene som befinner seg i våre nære omgivelser: oppstillinger i rom, ulike materialer og stoffer og deres tette og transparente egenskaper, lysets forekomst, skyenes bevegelser. Motivene materialiseres mer som erindringsbilder og fysiske fornemmelser av noe sett enn framstillinger av hva man faktisk ser.

Bring anvender maleriene som en undersøkelse av blikket, hvordan man ser og hva man ser. Hun bryter opp rom og flater og leker med forminskning og forstørrelse. Bring går inn i øyeblikk eller bevegelser i det de ”fryses” og omformer dem til rom for stillhet og refleksjon. Temaer som sammenheng og forgjengelighet, bevissthet og minne er vesentlig i hennes arbeider.

Ebba Bring er utdannet ved SHKS og Statens Kunstakademi. Hun har hatt separate utstillinger og deltatt på flere kollektive utstillinger i Norge og utlandet. Hennes arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, Regionsykehuset Trondheim, Utsmykkingsfondet, Stortinget (fellesutsmykning med Astrid Nondal), Svennerstål&Partner Stockholm, m.fl.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern