Thore Heramb
Katedral (2005) — Thore Heramb
Jæren (2005) — Thore Heramb
Hjørne i hagen (2005) — Thore Heramb
Grantrær på Jæren (2004) — Thore Heramb
Notre Dame (2004) — Thore Heramb

Det er en stor glede og begivenhet når Kunstnerforbundet nå ønsker velkommen til årets Sommerutstilling. En av våre fremste malere, Thore Heramb, vil fylle hele første etasje med sine fargesprakende malerier – abstraherte fargesymfonier i klare valører, hvor naturens essens blir formidlet via fargeklanger, vibrerende i harmoni og kontrast.

Det er femte gang Heramb stiller ut i Kunstnerforbundet og han viser denne gangen malerier, gouache og kulltegning fra de siste årene.

Heramb er først og fremst kolorist, solid forankret i den klassiske moderne tradisjon som tegner seg fra impresjonistene og Matisse. Det særskilte ved Heramb ligger i hans prangende palett. Ved å brekke og kombinere fargene på en subtil og uventet måte, maner Heramb frem en koloritt som er djerv og uhyre finstemt.

Thore Heramb er født i 1916. Han var elev av professor Jean Heiberg på Statens Kunstakademi i Oslo 1939/40, debuterte på Høstutstillingen i 1938 og 5 år senere holdt han sin første separatutstilling i Kunstnerforbundet (1943). Heramb har hatt store utstillinger i de viktigste gallerier og museer i Norge, samt en rekke utstillinger over hele Europa, som Paris, London, Warszawa, Edinburgh og København. Han har utført en rekke utsmykninger og er representert i store samlinger i inn- og utland.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern