Håvard Vikhagen
Rød fabel (2004) — Håvard Vikhagen
Flukt (2004) — Håvard Vikhagen
Sky (2004) — Håvard Vikhagen
Tegn (2004) — Håvard Vikhagen
Stigma (2004) — Håvard Vikhagen
Steina - Garden (2004) — Håvard Vikhagen
Grå sol (2003) — Håvard Vikhagen

I en tid da video, fotografi og installasjonskunst er stadig mer gjeldende, har Vikhagen aldri mistet troen på maleriets vedvarende verdi. Det er derfor med stor glede vi kan presentere Håvard Vikhagens tredje separatutstilling i Kunstnerforbundet.

Det utgis en katalog i forbindelse med utstillingen hvor Selen Wendt har skrevet artikkelen. Vi siterer noen utdrag:
Hos Håvard Vikhagen er naturen en helt vesentlig del av tilværelsen, en essensiell del av livet som det er umulig å komme bort fra. Imidlertid, er han lite interessert i å kun gjenskape naturen i sine malerier. Istedenfor å formidle det helt åpenbare, skaper han spennende tolkninger av virkeligheten. Maleriene balanserer på en skiftende linje mellom figurasjon og abstraksjon som bidrar ytterligere til mystikken. Med Vikhagens karakteristiske vestlandske vintermotiver utforsker han denne smale stien mellom det abstrakte og det figurative.

En menneskeskikkelse som trer frem i en komposisjon kan like godt forsvinne igjen i et udefinerbart abstrakt felt. Bildene befinner seg i det flytende grenselandet hvor landskap og abstraksjon eksisterer som sterke motsetninger og både skaper spenning og utfyller hverandre. Håvard Vikhagen formidler sin personlige tolkning av ulike landskap, satt sammen i et lappeteppe som representerer en helt ny virkelighet. Han benytter seg av det abstrakte for å skape et enda mer fengende landskap som er bygget opp av drømmer, erfaringer, naturen og en indre respekt for maleriets formelle verdier.

Den røffe, barske overflatebehandlingen kjennetegner Håvard Vikhagens bilder. Som et liv preget av små og store arr som skaper karakter, er maleriene definert av ombestemmelser, skrap, rift, fotspor, rusk og sand. Maleriene gir små innblikk i hva Vikhagen har vært igjennom for å komme dit han er i dag, både psykologisk, fysisk og geografisk.

For Håvard Vikhagen handler det hele om et indre behov til å male og utforske de mange muligheter knyttet til maleri, ikke å følge etter hva andre måtte mene er relevant og tidsaktuelt. At han fortsetter å utfordre seg selv som maler er kanskje nettopp det som gjør at bildene klarer seg i konkurranse med det stadig større spekteret av utfordrende multimedieprosjekter i dagens kunstarena.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern