Øyvind Suul
Fat of the land. (evil edition) (2004) — Øyvind Suul
Blend of nature (2004) — Øyvind Suul
Blend of nature (2004) — Øyvind Suul

Det er en stor glede for Kunstnerforbundet å kunne presentere nye arbeider av Øyvind Suul, på hans første separate utstilling i Kunstnerforbundet, hvor han forøvrig deltok på “Juniutstillingen 1997”.

På utstillingen viser Øyvind Suul en serie skulpturer som uttrykksmessig pendler mellom abstaksjon og figurasjon. Skulpturene har ofte menneskelige kjennetegn, og de er sammensatt av flere stiliserte figurative elementer som opptrer som et “minste felles multiplum” for bestemte meningsbærere. Sammenstillingene frembringer absurde og tvetydige ideer, men visuelt klare konstellasjoner.

Øyvind Suul, født i Trondheim i 1967, tok hovedfageksamen ved Institutt for keramikk på SHKS i 1996. Året etter debuterte han på Høstutstillingen med skulpturen “Dykk”, og i 2000 debuterte han som separatutstiller med LEGEND i Ram galleri. Siden 1994 har han deltatt på en rekke store og viktige utstillinger. Særlig betydningsfullt for hans utvikling var oppholdet ved European Ceramic Work Center i Nederland høsten 2002. Arbeidene, som ble til på EKWC, ble avbildet i en egen katalog ( finansiert av UD. ), som også var medvirkende til gode utstillings-kontakter, og til en utstrakt utstillingsaktivitet i Norge og i utlandet.

Suul er bl.a. innkjøpt til Keramikmuseum Westerwald i Tyskland, Det Norske Utenriksdepartement og av Fondet for norsk samtidskunsthåndverk til kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim. I 1999 ble han hedret med Norsk Forms pris til unge formgivere,og i 2000 mottok han Oslo bys kulturstipend.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern