BUON NATALE - POMPEIANSKE SPENNINGER
Amico, Amica (2003) — Helene Kortner
Sogni Dòro (2003) — Helene Kortner
Sogni Dòro (2003) — Helene Kortner

Lørdag 1. november har Kunstnerforbundet gleden av å åpne Helene Kortners debututstilling BUON NATALE - POMPEIANSKE SPENNINGER. Tittelen viser til et utstillingsprosjekt hun har arbeidet med etter at hun besøkte Napoli, Vesuv og Pompei julen 1999, samme år som hun oppholdt seg i Roma.

Helene Kortners porselensfigurer, som uttrykker det hun selv kaller pompeianske spenninger, fyller hele 2. etasje. ( 10 små figurer h: ca 50 cm og 13 store figurer h: ca 100 cm - 130 cm ). Prosjektet har tre inndelinger, som går fra mindre figurer i mørke farger til fargerike former med større flenger eller sprekker, og til deler med total kollaps. Porselenet er bearbeidet med ekstreme metoder, og størrelsen er gradvis blitt større, for så å oppløses i biter. Fargene endrer seg i forhold til inndelingen. Figurene er bygd i pølseteknikk og sprengt med varmepistol. Leiren er spent ut og tørket til sprekkdannelser. Deretter er de glassert i farger.

Helene Kortner ( f 1966 ) tilhører den yngre generasjonen kunsthåndverkere, bosatt i Bergen. Hun har siden hovedfageksamen ved institutt for keramikk på Kunsthøgskolen Bergen i 1995, vakt oppsikt med sine karakteristiske keramiske objekter, og har også markert seg internasjonalt ved deltakelse på diverse store mønstringer, som utstillingen “Figurer i Norsk samtidskeramikk” 2002, en vandreutstilling i Europa i regi av Utenriksdepartementet. Helene Kortner er også deltaker på den prestisjetunge utstillingen TENDENSER 2003. 30 års Jubileums- utstilling på Galleri F 15, Jeløya. Utstillingen, som er et samarbeidsprosjekt med Riksutstillinger, skal vises flere steder i Norge. Helene Kortner er innkjøpt av Fondet for Norsk Samtidskunsthåndverk til Kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim, samt til Sørlandets Kunstmuseum. National Center of Fine Arts Cairo, har flere arbeider av Helene Kortner i sine samlinger.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern