Hilde Vemren
Tyrkisk marked (2003) — Hilde Vemren
Mot lysere tider (2003) — Hilde Vemren
Ars Longa, Vita Brevis (2003) — Hilde Vemren
Trimalchios gilde (2003) — Hilde Vemren

Det er fjerde gangen Hilde Vemren stiller ut i Kunstnerforbundet, denne gangen med både maleri og porselenskrukker i overlyssalen
Hilde Vemren har et ekspressivt og koloristisk billedspråk. Krukken er hennes inspirasjonskilde; denne urformen som har fulgt mennesket i alle tider som form og symbol. Hun varierer sine krukkebilder og kombinerer disse med for eksempel stilleben-motivet, som blomster og frukter. Hun sier: ”Stilleben-tradisjonen i klassisk forstand har alltid hatt en magisk tiltrekning på meg”.
Hun er tro mot det tradisjonelle maleriet, og hennes bilder uttrykker livskraft og energi, er frodige og fargeglade, og er en fryd for øyet.
Hilde Vemren sier: ”Nettopp hjemkommet fra en reise i oldtidskulturens spor, ser jeg at ”Ars longa, vita brevis”, får en bestyrket klang og betydning. Tittelen har jeg satt på maleriet i invitasjonen. Kulturer har oppstått og forsvunnet, men sporene overvelder og inspirerer betrakteren tusenvis av år etter at skaperen er glemt”.
Det er ikke tilfeldig at krukken er sentral i Hilde Vemrens kunstuttrykk. Hun vokste opp i Porsgrunn og har et nært forhold til Porselænsfabrikken. Hun utdannet seg først til keramiker før hun gikk over på Statens Kunstakademi`s malerlinje.
Hun har i flere perioder og senest i vinter hatt tilhold i Porsgrunn Porselænsfabrikk og laget flere større og mindre krukker med rik dekor. I tillegg til maleriene viser hun et utvalg av sine porselenskrukker. Arbeidet med krukkene har senere resultert i vaser og urner som viser seg i hennes malerier.
Hilde Vemren er en markant billedkunstner, som har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på store mønstringer i både inn- og utland. Hun er innkjøpt av viktige samlinger og har hatt flere utsmykkingsoppdrag.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern