Geir Tokle
Grøde (2003) — Geir Tokle
Harvest (2003) — Geir Tokle

Lørdag 8. mars 2003 har vi gleden av å åpne keramikeren Geir Tokles utstilling LUKKEDE VOLUMER. Det er andre gang Geir Tokle stiller ut i Kunstnerforbundet, hvor han debuterte i 1990.

På utstillingen viser Geir Tokle tredimensjonale objekter i lavbrent leire, satt sammen av hånddreide elementer og montert på vegg. Materialet blander kunstneren selv - av norsk blåleire, steingods og charmotte. Dette for å oppnå den konsistens som gir det riktige uttrykket til overflaten. Objektene er ikke glasserte, men begittet.

Utstillingens tema er, som Runa Boger skriver i utstillingskatalogen, konkave og konvekse former - det positive og det negative - former som spiller sammen og mot hverandre. Kombinasjonen konkav og konveks lukker og åpner for skiftninger i lyset og skaper refleks som manipulerer og gir perspektivforskyvninger, som i objektet BRUTTE FORBINDELSER, vist på utstillingskortet.

Tittelen LUKKEDE VOLUMER forteller om objektenes form og skjulte innhold. Den forteller også at Geir Tokle ønsker å vise en side ved sin kunstneriske virksomhet der han velger bort brukskeramikkens åpne form.

Geir Tokle ( f. 1954 ) er født og oppvokst i Oslo og er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, med diplom i 1981. Han har siden den gang vært medeier av “Ateliergruppa” i Markveien 42, hvor han har eget keramikkverksted. Siden debututstillingen i 1990 har han markert seg som en særpreget keramiker med flere separate utstillinger bl.a. i Format i Oslo 1994 og Hordaland Kunstnersenter i Bergen 1996. Han blir stadig invitert til å delta på gruppeutstillinger i inn- og utland. Hans siste store utsmykningsoppdrag dekket 40 kvm. på Hallagerbakken barne- skole. Geir Tokle er innkjøpt til en rekke museer og samlinger.

Til utstillingen er det laget en katalog med et rikt billedmateriale og en presentasjon skrevet av tekstilkunstneren Runa Boger.

Utstillingen er støttet med midler fra Norsk kulturråd.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern