Anne Helen Mydland
Relikvier (2003) — Anne Helen Mydland

Lørdag 11. januar har Kunstnerforbundet gleden av å åpne Anne Helen Mydlands første separate utstilling, vist i salen i 2. etasje.

Anne Helen Mydland sier selv om sine arbeider og om intensjonene med utstillingen:
“Med utstillingen “Relikvier” vil jeg utforske rommet mellom fortelling og myte, det verdslige og det hellige, ved å kombinere et katolsk formspråk med mine personlige historier. Minner og historier er viktige for oss, og jeg prøver ut påstanden om at minnene og det som får oss til å minnes, kan anta en nesten “hellig” posisjon. Temaet “gjenstanden som historieforteller” har jeg arbeidet med i flere år, og i dette prosjektet uttrykker jeg meg gjennom ready- mades og modellerte figurative arbeider. Utstillingen består av deler som alle tar for seg samme tematikk, men via forskjellige uttrykk. Ide skulpturale arbeidene tar jeg utgangspunkt i den katolske tradisjonen med hjemmealter. Jeg har byttet ut helgener og madonnaer med mine egne minnebilder og figurer, men bruker dette narrative språket til å fortelle mine egne historier. Jeg kombinerer ready-mades, som gamle proselensfigurer, barnesmykker, falske blomster, lys og glitter, med modellerte, porselesnsmalte figurer. Modelleringen og porselensmalingen knytter seg opp til en historisk verden av nips, pynt og kvinnesyssel, samt den tingligheten som finnes spesielt i den katolske tradisjonen.”

Anne Helen Mydland ( f. 1971 ) tok hovedfageksamen ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling for spesialisert kunst, seksjon for keramikk, i 2000. Og et av hennes særpregete hovedfagsarbeider, “Minnekapell”, ble vist i Kunstnerforbundet på utstillingen “Take off” våren 2000. Ved siden av en utstrakt utstillings-virksomhet, underviser hun ved Kunsthøgskolen i Bergen, og er dessuten medlem av kunstnergruppen Temp, Bergen. Hun er innkjøpt av Norsk Kulturråd og Vestlandske Kunstindustrimuseum, og er to ganger nominert til Årets unge formgivere, Norsk Form, i 2000 og 2001.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturfond.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern