Tore Hansen
Speilbilde (2002) — Tore Hansen

Det er med stor glede vi ser frem til Tore Hansens store separatutstilling i Kunstnerforbundet denne høsten. I begge salene i første etasje viser han malerier og tegninger. Dette blir 4de gang han stiller ut separat i Kunstnerforbundet.

Tore Hansen (1949) er født og oppvokst på Finnskogen. Etter studier i Oslo flyttet han tilbake til hjemstedet Grue med sin kone, billedkunstneren Hanne Borchgrevink. Med utsikt over Store Røgden og omslukt av store gamle furutrær ligger huset fredelig som en utmerket ramme rundt Hansens bilder. Miljøet er da også inspirasjonskilden til hans motiv-valg.

De store maleriene har blitt enda mer stilisert. Tegnene; mennesker, trær eller dyr er omslukt av et trygt mørke. Uten å bli hverken dystre eller truende er det noe ensomt over Tore Hansens bilder; ensomme vandrere, elger, eller andre tegn i naturen går igjen. Vi er alle en del av en større historie og slik kan også Tore Hansens figurer leses nærmest som tegn eller skrift i naturen. Historiefortellingen samt det forenklede formspråket understreker dermed slektskapet med runer og helleristninger. Tore Hansen tar for seg menneskes plass og nærhet til naturen og det skjøre balanseforholdet.

Koloritten er dempet i sort og gråtoner med islett av blått. I noen av bildene, særlig de mindre maleriene er det kontraster som kan lyse opp i røde og sterke gule fargeklanger. I tillegg vil det vises mindre tegninger utført i akryl på papir.

Den kunstneriske aktiviteten er høy; en uke før åpning i Kunstnerforbundet åpner utstilling i Rogaland Kunstmuseum hvor Tore Hansen stiller ut sammen med Leonard Rickhard, Hanne Borchgrevink, Bjørn Ransve og Arne Malmedal. Etter utstillingen i Kunstnerforbundet starter han på en stor utsmykning (25m x 15m vegg) til Vestfold sentralsykehus.

Tore Hansen er utdannet i Oslo ved SHKH 1967-71 og Statens Kunstakademi 1973-79. Han er en av våre begavede etterkrigsmalere, og har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på store mønstringer i både inn- og utland. Han er innkjøpt av viktige samlinger som: Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri og British Museum, og hatt store utsmykkingsoppdrag.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern