Inger Johanne Rasmussen
Prinsessens rom (2002) — Inger Johanne Rasmussen

Det er en stor glede for Kunstnerforbundet å kunne åpne høstsesongen med en separatutstilling av tekstilkunstneren Inger Johanne Rasmussen ( f. 1958 ).

Rasmussen har kalt utstillingen ”gjenfortellinger”, og som hun sier: ” Tekstiler er fortellinger om lykke i ulike former. Så mange ganger er dette ønsket lagt inn i plagg, gardiner og sengetøy, at vi leser meningen uten å tenke på det som noe underlig. Det er helt selvfølgelig; prikker for det lystige, kjøkkenruter for det sunne, monogrammer for eiendom, blomster for det kvinnelige, pledd for det koselige, krittstriper for rikdom og makt… Ved hjelp av tekstiler kan virkeligheten nærme seg drømmen. - Og er det nå så sikkert at det ikke finnes ekte lykke i en sofapute? ”

Utstillingen i Kunstnerforbundet består av fem store applikasjoner med nytolkninger av tekstile mønsterslagere, som blomster, ruter og prikker, men denne gang i en større og voldsommere variant.

Tekstilbildene er laget i tovet ullstoff som er farget, klippet til og sydd sammen for hånd. Applikasjonene er utført etter intarsiaprinsippet. De fem teppene måler ca. 250X300 og har titlene RØD HAGE, PRINSESSENS ROM, PLEDD, LYSTHUS og POLKADOTT.

Inger Johanne Rasmussen arbeider med tekstile teknikker. Arbeidet hennes har de senere årene vært tredelt: Vevde og applikerte billedtepper til utsmykning, og kirketekstiler. Gulvtepper utført i Tufteteknikk på Hødnebø Tepper i Risør. Forfatter av to fagbøker for vev, utgitt på Tell Forlag. Hun har også fungert som designer for Hødnebø Tepper, de siste årene i samarbeid med Franz Schmidt i designgruppen KOKT. I årene 1995-98 var hun høyskolelektor i fagtegning for vev ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo.

Til utstillingen blir det laget en katalog med et stort billedmateriale og en fyldig vitaliste.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern