Heidi Kennedy Skjerve
Kristiansand kunstforening 2007 (2007) — Heidi Kennedy Skjerve
Tegn (2007) — Heidi Kennedy Skjerve
Uten tittel (2008) — Heidi Kennedy Skjerve

Omdannelsen av arbeid til sted, står sentralt i Skjerve sine arbeider. Både i papir- og strikkearbeidene er den indre strukturen bygget opp av små, repeterte bevegelser som binder eller samler tid i større eller mindre grad.

I strikkearbeidene er det ett topologisk nivå, én tråd kontinuerlig gjennom det hele frem til planet. En umiddelbar handling/bygging, en indre logikk, en egen iboende kraft bærer hendelsene framover. Stift settes inn i veggen og arbeidet hektes på disse. Transformeringen fra det formløse til felt som relaterer seg til, og blir en del av den bestående arkitekturen.

Skjerve interesserer seg for tegnets materielle aspekt. Verket oppstår gjennom berøring og handling. Det essensielle er væren, ikke tid. Sammenhengen mellom tradisjonell teknikk forankret i fortiden og kontinuitet er grunnleggende i arbeidet, som en garanti for det menneskelige og universelle.

Heidi Kennedy Skjerve er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, Vestlandets Kunstakademi og Bergens Kunsthåndverkskole.

Hun har hatt separatutstillinger i Norge og Frankrike og deltatt i mange kollektive utstillinger i inn- og utland. Hennes arbeider er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, Rogaland Kunstmuseum, Sørlandets Kunstmuseum, Nord-Jyllands Kunstmuseum og Norske Skog.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern