Roald Kyllingstad
Nattlys (2008) — Roald Kyllingstad
Varmedis (2007) — Roald Kyllingstad
Speilsøyle (70) — Roald Kyllingstad
Blå disk (2007) — Roald Kyllingstad
Gatebilde (2007) — Roald Kyllingstad
VIC (2008) — Roald Kyllingstad
Mørkt speil (2007) — Roald Kyllingstad
Svarte stoler (2008) — Roald Kyllingstad
oversiktsbilde fra utstillingen (2008) — Roald Kyllingstad

Ved første øyekast oppleves Kyllingstads pasteller som såkalt ”hyperrealistiske” gjengivelser av konsumsamfunnets oppholdssteder; urbane bylandskap, butikkinteriører og mennesker i ulike forbrukerroller. Ved nærmere ettersyn ser man imidlertid at formale forskyvninger og forvrengninger får motivene til å fremstå tildels fragmenterte og ute av fokus.

Kyllingstad bruker kameraet som optisk hjelpemiddel, og fotografi som forelegg for sine bilder. Han kombinerer ofte ulike motivvinkler av oppklipte og sammensatte biter til collageaktige fotomontasjer. Med dette som utgangspunkt, begynner selve arbeidet med pastellen. Teknikken tilfører de opprinnelige motivobservasjonene en omforming som skaper en virkning av flertydighet, en motivframstilling på flere plan. Dette gir anledning til visuell og analytisk drøfting av kunstens muligheter og virkemidler.

Kyllingstad bor og arbeider i Stavanger. Sist han stilte ut i Kunstnerforbundet var i 1976. Siden dengang har Kyllingstad hatt en rekke separate utstillinger både i Oslo hos sin faste gallerist Jon Dobloug, og i andre sammenhenger. Han har også deltatt på en rekke kollektivutstillinger i inn– og utland. Kyllingstad er utdannet ved Stavanger Yrkesskole, reklamelinjen, og Statens Kunstakademi. Hans arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Norsk kulturråd, Riksgalleriet, Bergen kommunes kunstsamlinger, Oslo kommunes kunstsamlinger, Rogaland Kunstmuseum, Trøndelag faste galleri, Haugesund Billedgalleri, Kunst på arbeidsplassen, Kunstsamlingen Bomuldsfabriken, Arendal, Nordea Norges kunstsamling, Oslo, og StatoilHydros kunstsamling.

For fordypning i Roald Kyllingstads arbeider anbefales boken: Roald Kyllingstad, av kunsthistoriker og professor Øivind Storm Bjerke, utgitt på Labyrinth Press, Oslo, 1998.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern