Liv Blåvarp
Millicent Rogers-green version (2010) — Liv Blåvarp
Halssmykke (2011) — Liv Blåvarp
Halssmykke (2011) — Liv Blåvarp
Rød and (2011) — Liv Blåvarp
Elg (2011) — Liv Blåvarp
Der valmuen gror (2011) — Liv Blåvarp
Halssmykke i rødt og svart med laminert lås (2011) — Liv Blåvarp
Ming (2011) — Liv Blåvarp
Jakthøvding (2011) — Liv Blåvarp
Sundance (2011) — Liv Blåvarp
oversiktsbilde fra utstillingen (2011) — Liv Blåvarp
oversiktsbilde fra utstillingen (2011) — Liv Blåvarp
oversiktsbilde fra utstillingen (2011) — Liv Blåvarp

Liv Blåvarps smykker er laget i ulike trematerialer i kombinasjon med maritimt elfenben, bein og horn. Det er gjennom denne kombinasjonen Liv Blåvarp har sitt helt spesielle kunstuttrykk. Arbeidene til Blåvarp er for det meste fargesterke og bevegelige, og de endrer formuttrykk ved at de arrangeres på ulike måter; dette er en del av deres natur.

Objektene/smykkene må oppleves med hendene og ikke bare gjennom øynene. De er sensuelle som et resultat av samspillet mellom konstruksjon og bearbeidede overflater.

Liv Blåvarps kunstneriske innsikt konsentrerer seg om å balansere form, kontraster, strukturer og størrelser opp mot hverandre i et bilde av farger og tallrike elementer.

I sine arbeider reflekterer hun mye over språkstil og språkets subtilitet, det kresne ordvalget som finstiller meningen og gir opplevelsen av et verk med en følelsesmessig dybde. Prosessen Blåvarp gjennomgår er et tidkrevende og møysommelig arbeid som handler om tilpasninger og det å trekke fra og legge til for å bevare spenningen ved en balansert disharmoni.

Det er en kvinnelig fasinasjon som får meg til å fortsette innenfor rammen av smykkekunst, sier hun selv. En reise over i et annet ’jeg’ der andre mål og regler gjelder. Et robust kjærlighetsforhold til en skapende lek som vi kaller kunsthåndverk!

Arbeidene på utstillingen i Kunstnerforbundet er framstilt i tiden fra 2008 – 2011. Utstillingen er laget med tanke på de amerikanske indianerne og den fantastiske kulturen som led en beklagelig skjebne. Både de som ble jaget og nedkjempet i fortiden, og de som kjemper for sin rett til å leve sitt liv i pakt med sine tradisjoner og kultur nå i dag.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern