Kjell Bjørgeengen
Oversiktsbilde fra utstillingen (2013) — Kjell Bjørgeengen
Detalj (2013) — Kjell Bjørgeengen
Detalj (2013) — Kjell Bjørgeengen
Detalj (2013) — Kjell Bjørgeengen
Detalj (2013) — Kjell Bjørgeengen
Oversiktsbilde fra utstillingen (2013) — Kjell Bjørgeengen

Kjell Bjørgeengen arbeider med videoens råmateriale, og arbeidene hans har ofte en abstrakt karakter. Installasjonene skapes i tett dialog med arkitekturen på stedet han arbeider, og han benytter seg av musikk som et billedskapende element i krysningspunktet mellom det musikalske og det visuelle. Utstillingen i Kunstnerforbundet er derimot stum, på tross av at alle arbeidene har lyd som sitt eget utgangspunkt. Videoene vises i en langsom overgang fra lys til mørke.

Bjørgeengen ser sin kunstneriske praksis som en undersøkelse av virkeligheten, og han ønsker å vise at denne ikke er gitt, men må bearbeides og forandres aktivt, både kunstnerisk og politisk.

Han regnes som en av Norges fremste nålevende video og installasjonskunstnere og har gjort seg bemerket nasjonalt så vel som internasjonalt i sine arbeider med video og lydbasert kunst. Innen bruk av video i installasjoner har han vært en pioner i Norge. Han har også opparbeidet seg en betydelig internasjonal posisjon.

Kjell Bjørgeengen har blant annet har han gjort arbeider i Kunstnernes hus, Museet for Samtidskunst og Bergen Kunstmuseum. Han har deltatt på utstillinger verden rundt, og er i tillegg innkjøpt av en rekke større samlinger og museer både i Norge og internasjonalt. Det er første gang han stiller ut i Kunstnerforbundets overlyssal.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern