Janne Kruse
1	In Search of Temporality (2013) — Janne Kruse
Oversiktsbilde fra utstillingen (2013) — Janne Kruse
Document of Empty Space (2013) — Janne Kruse
Behind Silence (2013) — Janne Kruse
Autograph (2013) — Janne Kruse

Behind Silence

Janne Kruses utstilling Behind Silence består av skulpturer og todimensjonale arbeider. Verkene befinner seg i møtet mellom kroppen og materialet. I materialene søker Kruse etter motstand som genererer handlingsforløp. Det fysiske møtet mellom kroppen og materialet etablerer en forskyvning i tid som gjør oss oppmerksomme på dikotomiske forhold mellom det potensielle og det som faktisk blir til.

Bevegelse og tidsforløp materialiseres som tegn i rommet. Verkene oppstår i et møte mellom handling og refleksjon. Kruses formgivning er både hard og varsom på samme tid. Hun er interessert i hvordan det organiske formes av strukturerende prinsipper i et både fysisk og psykisk nærvær.

Janne Kruses arbeider er ofte en utveksling mellom flate og romlighet, de er et spill mellom det abstrakte og det antropomorfe. I verket In Search of Temporality folder hun rustfrie stålplater med egen kroppskraft og skaper skulpturelle former gjennom en dialog med materialet.
Verket Document of Empty Space er monotypier trykt med olje og pigment fra to kroppsfoldede stålplater. Her undersøker hun på en annen måte forholdet mellom flate og form hvor fraværet er vel så viktig som nærværet.

Janne Kruse (født 1979 i Århus, Danmark) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Central Academy of Fine Art i Beijing. Seneste utstillinger inkluderer blant annet The Poetry of Continuity på Orange Gallery i Guangzhou, Kina, Narrative Sentence på DDCK Gallery i Dongguan, Kina, The Act of Making as an Act of Making på RAM Galleri i Oslo og Borrowed Times på One Night Only i Oslo.

I tillegg til utstillingen utgis et hefte med tekster av Inger Wold Lund, Katrine Kildal og Mette Karlsvik og originale rustavtrykk av Janne Kruse.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Statens Utstillingsstipend og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern