Boklansering og performance
21.05.22, kl. 14:00

Lansering: Tone Myskja - Movements og performance med Karianne Karlsrud

Velkommen til lansering av kunstnerboken Tone Myskja - Movements, samt en performance med danser Karianne Karlsrud i Sara Rönnbäck sin utstilling lørdag 21. mai fra kl. 14.00.

Sara Rönnbäck og Karianne Karlsrud

Sara Rönnbäck arbeider med en koreografisk tilnærming til skulpturproduksjon. Listen over materialer omfatter det hun finner i umiddelbar nærhet: trebiten som hun plukker opp på vei til atelieret, feiekosten i grøftekanten eller samtalen med naboen. Møtet med materialet former handlingene hennes og hennes handlinger former materialet. Ut av møtene har nye subjekter vokst frem hos både kunstner, skulptur og betrakter.

I møtet med disse skulpturelle subjektene, har danser og koreograf Karianne Karlsrud latt seg påvirke. De iboende bevegelsene i skulpturene løftes frem og skaper en koreografi som speiler, møter og omformer kroppene i rommet – menneskelige som ikke-menneskelige.

Tiden är markerad

Känsla och förnuft sätts i gungning

Je dance donc je suis

Karianne Karlsrud (f. 1989, Hærland) er dansekunstner med BA i dansekunst og koregrafisk tekning fra Høyskolen for dansekunst (HFDK). Tidligere arbeider inkluderer både egenproduserte koreografier som ”olOlo” på Rom for Dans (2018), “Djurisk Balett “ ved Vega Scene (2019) og ”()””Tyran()niet/Barbar(a)/Dic(k)tator” på HFDK (2019), og arbeid som medskapende utøver blant annet i “Habitat ved Wahlstrøm/Myhre/Kjos” ved Rom for Dans. Karlsrud og Sara Rönnbäck har samarbeidet ved flere anledninger siden 2019 i arbeider som har blitt vist i både Oslo og Tromsø.

Performancen vil fremføres i utstillingsrommene i 2. etasje i forkant av Myskjas boklansering og varer omtrent 15 min.

Les mer om Sara Rönnbäck sin utstilling her.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Tone Myskja - Movements

Tone Myskja utgir en ny kunstnerbok, Tove Myskja - Movements, i forbindelse med utstillingen Havet Innafor i overlyssalen. Boken viser hennes kunstnerskap som benytter video som visuelt og skulpturelt element gjennom utstillinger, konserter og sceniske opptredener. Hun har en skulpturell og musikalsk tilnærming til å arbeide med kunst og video, og komponerer komplekse og sammensatte videoer og installasjoner. Hun har over lengre tid samarbeidet med musiker og komponist Jon Balke som har laget lyddesignet til Havet Innafor.

Hilde Fauskerud, konservator ved Lillehammer Kunstmuseum, har skrevet hovedteksten i boken og vil holde en kort introduksjon under lanseringen. Boken vil være tilgjengelig for salg i galleriet. 

Les mer om Tone Myskja sin utstilling Havet Innafor her.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern