Utstillingsåpning
20.10.22, kl. 18:00

Jennie Hagevik Bringaker, Jan Freuchen og Runa Vethal Stølen

Velkommen til åpning av nye utstillinger med Jennie Hagevik Bringaker, Jan Freuchen og Runa Vethal Stølen torsdag 20. oktober kl. 18.00-20.00!

Utstillingsperiode: 20.10. → 20.11.2022

Jennie Hagevik Bringaker
Pint sized riot at the silent Retreat
Overlyssalen

Jennie Hagevik Bringaker viser i sin første separatutstilling på Kunstnerforbundet en gruppe skulpturer i gips med tittelen Pint sized riot at the silent Retreat. Skulpturene framstår som amorfe hybrider bestående av en del kattedyr og en del menneskedyr fra en annen virkelighet oppstått i vakuumet etter sivilisasjonens og menneskets undergang. Med struttende bryster og stor vulva har de en anatomi ikke ulikt kvinnelige pre-historiske fruktbarhetsfigurer. De poserer liggende og sittende i Overlyssalen som om de har gjort rommet til sitt.

Les mer om Jennie Hagevik Bringaker sin utstilling.

Jan Freuchen
Opplysninger
Vindussalen og Kabinettet

I utstillingen Opplysninger av Jan Freuchen føres ulike materialiteter, teknikker og temperamenter sammen i nye konstellasjoner. Freuchen blander funnet og formet materiale i situasjoner og installasjoner som inviterer betrak­teren til å bruke egne assosiasjoner for å lage sine sammenhenger.

Les mer om Jan Freuchen sin utstilling.

Runa Vethal Stølen
Kontrapunkt
Salene i 2. etasje

Runa Vethal Stølens utstilling av smykker i Salene i 2. etasje tar utgangspunkt i et begrep fra musikkens verden. Arbeidene i Kontrapunkt er bygget opp av rekker av enkle, brettede former, ikke ulikt japansk origami, der hvert element repeteres og settes sammen i små variasjoner og danner en improvisatorisk ramme for en større, helhetlig mønsterdannelse.

I forbindelse med utstillingen Kontrapunkt utgis en monografi med samme tittel.

Les mer om Runa Vethal Stølen sin utstilling.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern