Pint sized riot at the silent Retreat
Oversiktsbilde fra utstillingen (2022) — Jennie Hagevik Bringaker
Hunter og Unica (2022) — Jennie Hagevik Bringaker
Sleeper (2022) — Jennie Hagevik Bringaker
Hunter (2022) — Jennie Hagevik Bringaker
Hunter (detalj) (2022) — Jennie Hagevik Bringaker

Jennie Hagevik Bringaker
Pint sized riot at the silent Retreat
Overlyssalen
20.10.22 – 20.11.22

Jennie Hagevik Bringaker viser i sin første separat­utstilling på Kunstner­forbundet en gruppe skulpturer i gips med tittelen Pint sized riot at the silent Retreat. Skulpturene framstår som amorfe hybrider bestående av en del kattedyr og en del menneske­dyr fra en annen virkelighet oppstått i vakuumet etter sivilisa­sjonens og menneskets undergang. Med struttende bryster og stor vulva har de en anatomi ikke ulikt kvinnelige pre-historiske frukt­bar­hets­figurer. De poserer liggende og sittende i Overlys­salen som om de har gjort rommet til sitt.

For Hagevik Bringaker «spiller utstillings­rommet en viktig rolle i utviklingen av både konseptene og utformingen av verkene mine, og jeg anser skulpturene mine som performative aktører i rommet, frosset i tid.»

Fra poten til den ene kattedyr­skulpturen henger en liten kjøkken­heks dinglende i en snor. Katte­dyrene er dimensjonert slik at størrelsen overgår menneskelig størrelse, mens menneske­­figuren er i miniatyr. Forholdet mellom katt og kvinne, mellom dyr og menneske, er reversert som i en framtids­visjon der makt­balansen er snudd og kattene hersker.

Jennie Hagevik Bringaker (f. 1978, Oslo), er utdannet fra Akademi for scene­kunst ved Høg­skolen i Østfold og har en Master i Fine Art i Studio Art ved New York University. Hennes kunst­praksis har over lang tid blitt kanalisert inn i ulike samarbeids- og performative prosjekter. I perioden 2013 til 2018 var hun en del av kunstner­duoen Trollkrem sammen med Tor Erik Bøe. Fra 2018 har hennes kunstner­skap vært sentrert rundt skulptur. Hagevik Bringaker har deltatt i en rekke utstillinger internasjonalt og i Norge, og blant nylige solo­prosjekt kan nevnes Some Velvet Morning, Femten­sesse/Liste Art Fair Basel, 2022, og Lay me low, Nitja senter for samtids­kunst, 2021. Hun har stått bak flere større kunst­prosjekter i offentlig rom, som blant andre Lørenskog kommune og Hjerne­labyrinten på MUNCH. Hagevik Bringaker er represen­tert i en rekke private og offentlige samlinger, blant annet Nasjonal­museet, Norden­fjeldske kunst­industri­museum, KORO og DKS kunst­samling.

Utstillingen har mottatt støtte fra Kulturrådet og Billed­kunstnernes Vederlags­fond.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern