Trine Hovden
Oversiktsbilde fra utstillingen (2013) — Trine Hovden
veggmontasje (2013) — Trine Hovden
Into the willow (2013) — Trine Hovden
Into the willow (2013) — Trine Hovden
Into the willow (2013) — Trine Hovden
Into the willow (2013) — Trine Hovden
Into the Willow (2013) — Trine Hovden
Into the Willow (2013) — Trine Hovden

Into the Willow

Trine Hovden tar utgangspunkt i mønsteret ”The Willow Pattern” som ble designet av Thomas Minton rundt 1790 og har vært i bruk i over 200 år på keramikkservise og er ettertraktede samleobjekter. Mønsteret er også kjent som ”Blue Willow” siden motivet oftest er en blå transfer (dekal) på hvit bakgrunn. Motivet er variasjoner over et kinesisk landskap eller hage. Det er også skapt en myte eller romantisk fabel rundt motivet, nye elementer har kommet til fabelen med tiden og dette har også medført endringer i motivet.

Disse landskapsscenene er hennes inngang til å arbeide med natur og landskapsmotiv.
Hun forstørrer opp motivene, zoomer inn i ulike scener, henter utsnitt og retter fokus mot detaljer. På denne måten åpnes motivet opp og nye landskaper trer frem, samtidig som man kan kjenne igjen elementer fra det opprinnelige motivet. Ved å kombinere klassiske keramiske kvaliteter og materialer med grafiske teknikker skaper hun sitt eget individuelle utrykk.

Hovden er opptatt av naturens rytme og årstidenes skiftninger, og det er først og fremst stemninger hun vil skape.

Gjentagelsen er et gjennomgående tema i arbeidene hennes, og hun er opptatt av nyansene i repetisjonen som ikke er nøyaktig den samme. Gjentagelsen innebærer forandring og har noe av både fortiden og fremtiden i seg.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern