Anemone
oversikt (2007) — Kari Dyrdal
Peon med striper (2007) — Kari Dyrdal
Morning glory med sirkler (2007) — Kari Dyrdal
Kopp med granateple (2007) — Kari Dyrdal
Granatepler (2007) — Kari Dyrdal

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Kari Dyrdal med nye arbeider. I perioden 22. september – 21. oktober 2007 viser hun fem vevde lengder, hvor mønster og stoffelige flater er tema, samt en mønstret aluminiumsplate, hvor hun har tenkt platen som et speil, en reflektor til de mønstrete fiberflatene. Utstillingen er Dyrdals tredje i galleriet. Tidligere stilte hun ut i 1990 og 2000. Vi ønsker henne velkommen tilbake.

Dyrdal er vever. Hun konstruerer og bygger flatekvaliteter, og konstruksjon blir således en vesentlig del av kompetansen både mønstermessig og stoffmessig i arbeidenes innehold. Verkene er utarbeidet på computer og deretter utført i bomull og silke på en entrådsstyrt computervev ved Nederlands Tekstilmuseum i Tilburg. Arbeidene måler alle 560 cmx165 cm. De henger imidlertid dobbelt og framstår dermed som 280x165 cm.

Dyrdal prosjekt handler om at hun gjenkjenner en felles referanse for alle mennesker i behovet for å organisere tilværelsen uansett hvor og under hvilke vilkår de lever, og opplevelsen av at mønstrete flater svarer dette behovet på den visuelle siden i mange sammenhenger. Hun har lekt med stoff til mønster - mønster til stoff som en beskrivende tittel med en grunnleggende idé om at både stoff og mønster gir analoge assosiasjoner i konkret og i mer overført betydning. Stoff referer til lengde og metervare med tekstilt materiale, stoff er substans, som innhold, og stoff er et rusmiddel - noe en blir beruset av. Ordet mønster virker på tilsvarende måte med forståelsen av mønster som prinsipper for organisering, mønster som strukturer, bilder, ornamenter som blir organisert etter mer og mindre innlysende repetisjonsprinsipper, mønster som gjentagelser og som i kraft av sin mengde leses helhetlig, mønster som peker på gjentagelsene og mønster som forsterkende element i å formidle dette repeterende element. Opplevelsen av stoff er en allmenn tekstil arv og en igangsetter til å hente fram fysiske, visuelle og luktmessige opplevelser. Historie fortelles gjennom stoff og mønstre.

Kari Dyrdal er utdannet ved Textile Design, Croydon College of Art and Technology, London, Tekstil, Bergens Kunsthåndverksskole, Bergen, Elise Jakhellns Vevstue, Ettårig vev, Oslo Husflidsskole. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger i inn- og utland, og avholdet flere separate utstillinger i Norge. Hennes arbeider er innkjøpt av de sentrale museene i Norge og av Norsk Kulturråd.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern