Hanne Borchgrevink
Oversiktsbilde (2007) — Hanne Borchgrevink
Lydløs himmel 2 (2007) — Hanne Borchgrevink
Låven (2006) — Hanne Borchgrevink
Uthus (2007) — Hanne Borchgrevink
Huset og katten (2007) — Hanne Borchgrevink

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Hanne Borchgrevink med en omfattende utstilling av nye arbeider. I perioden 22. september – 21. oktober 2007 viser hun rundt 30 verk i ulike teknikker og formater. Utstillingen er hennes andre i galleriet. Sist hun stilte ut her var i 1998 og vi ønsker henne velkommen tilbake.

Borchgrevink er en av våre markante billedkunstnere. Teknisk er hun en mester i formale, koloristiske og perspektiviske virkninger. Arbeidene avslører kunstnerens interesse for og suverene beherskelse av håndverksmessige kvaliteter. Tematisk konsentrerer Borchgrevink seg om ett enkelt og allmenngyldig tema. Hun maler hus, særegne og mangetydige hus. Tilsynelatende enkle og naivistiske i formen, men bare tilsynelatende, for ved næmere bekjentskap er Hannes hus sterke, levende og langt fra ukompliserte.

I tilknytning til utstillingen og i samarbeid med kunstneren utgir Kunstnerforbundet en rikt illustrert katalog hvor kunsthistoriker Hans-Jakob Brun har formulert en innsiktsfull tekst som fører betrakteren dypt inn i Borchgrevinks husprosjekt. Under overskifter som ”Tause møter”, ”Bygge bilder”, ”Å vandre i et språk”, ”Å lese fortellinger” får vi innsikt i en fascinerende billedverden.

Hannes Borchgrevink er utdannet ved Statens kunstakademi, og Statens håndverks- og kunstindustriskole. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger og avholdt mange separate utstillinger i inn- og utland. Hennes arbeider er innkjøpt i sentrale private og offentlige samlinger i Norge og utlandet.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern