Serina Erfjord
Installasjonsfoto fra utstillingen You.line (2016) — Serina Erfjord

You.Line
Overlyssalen

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Serina Erfjords første store separatutstilling You.Line.

Erfjord gikk ut av Kunstakademiet i 2014, men har allerede rukket å markere seg med sine subtile skulpturverk og romlige konstellasjoner. Erfjord arbeider eksperimentelt med ulike materialer, bevegelse, lys, lyd og rom. Gjennom materialer som vann, melk, silikon, plast, gips og pigment utforsker hun ulike former for transformasjon.
Hun er opptatt av balansen mellom det som er i bevegelse og det faste, muligheten til å fange inn det som renner, puster, vokser og faller. Materialene og skulpturene er gjerne relatert til vår hverdag og en dagliglivets estetikk. Erfjord arbeider med intervensjoner i utstillingsrommet, hun inkorporerer omgivelsene og betrakteren i sine verk

Silikon og fargepigment danner utgangspunkt for Erfjords rominstallasjon You.Line i Overlyssalen. Gjennom enkle grep undersøker hun rommet, dets dimensjoner og hvordan vi oppfatter rommet. Flytende silikon tilsatt pigment i ulike farger herder og omdannes til fast form. Prosessen er vilkårlig og kunstneren har lite kontroll over hvordan fargen blander seg. Silikonstrengene er montert på veggen mellom gulvet og toppen av veggen. De danner skarpe linjer eller tegning i rommet. Fargegraderingene varierer fra ren farge til det gjennomskinnelige og grumsete. De fargede stripene mot den hvite veggen bringer tankene til maleriet, til modernistisk stripemaleri. Silikonstrengene varierer i tykkelse, de gir assosiasjoner til det kroppslige, transport eller prosesser i naturen. Som rominstallasjonen befinner You.Line seg i skjæringspunktet mellom tegning, maleri og skulptur. Utstillingen komponeres i rommet og dagslyset fra glasstaket får frem de subtile nyansene i fargen, materialet og prosessen. De vertikale linjene omslutter betrakteren i rommet.

Serina Erfjord (f. 1982) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Hun avsluttet sin master i 2014. Hun har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i Norge og internasjonalt, blant annet ved UKS i Oslo, Entrée i Bergen, Trafo Kunsthall i Asker, Galleri F 15 i Moss, Malmø Konsthall og Baltic House Lab 2015 Gdansk. Hun har deltatt på biennaler som Tegnebiennalen 2014, Performa 13 Biennial Manhattan, New York og Norsk Skulpturbiennale 2011 Vigelandsmuseet (Erfjord&Wolff).

Utstillingen er støttet av:

Billedkunstnernes Vederlagsfond og Oslo Kommune

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern