Selected Poems
Uten tittel (2019) — Lars Strandh
Uten tittel (2019) — Lars Strandh
Uten tittel (2019) — Lars Strandh
Uten tittel (2019) — Lars Strandh

Selected Poems
Salene i 2. etasje
16.01.-23.02.2020

Tegningene i utstillingen Selected Poems er bygget opp av tusenvis horisontale, tynne linjer i ulike nyanser. Essensielt i Strandhs prosjekt er spørsmål og tanker om tid. Den repeterende tegneprosessen kan sees på som en undersøkelse i bruk av tid, og en meditasjon over tid i en mer eksistensiell retning. Hver eneste linje utgjør en essens av tid, noen få sekunder som ble brukt og som aldri vil komme igjen. Summen av antall linjer som utgjør hver tegning står igjen som bevis på tid, eksistens og tilstedeværelse.

Arbeidene kan ved første øyekast fremstå som monokrome arbeider, men ved nærmere ettersyn oppdager man at hver tegning har sin egen fargenyanse og rytme. Bruken av linjal gjør at strekene er nokså presise, men små variasjoner og spor der pennen starter eller stopper, eller kanskje et hakk i linjalen forsterker forståelsen av prosessen og tilstedeværelsen som er utgangspunktet for arbeidet. I en bredere kontekst handler det i mindre grad om formalisme eller minimalisme. Mulighetene for en sansemessig anerkjennelse eller opplevelse å tenke ut fra ligger åpen for den som tar seg tid.

Den horisontale linjen tvinger frem en assosiasjon til landskapets horisont. Som parallelle linjer av en vannoverflate tegner han opp tusenvis av landskap i ett og samme motiv. Handlingen av langsomhet, fokus og repetisjon kan også sees på som et eksistensielt politisk statement i forhold til et ellers pålogget samfunn, hvor raske resultater kan synes å dominere våre verdier.

Lars Strandh er født i Gøteborg, og har vært bosatt i Oslo siden 1984. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi (1996). Strandh har en omfattende utstillingsvirksomhet internasjonalt. Det siste året har Lars Strandhs tegninger blitt vist i Berlin, Hamburg og Frankfurt, og i september i fjor ble han invitert til å avholde en performance og separatutstilling med tegninger på MACRO (Museo di Arte Contemporanea Roma), samtidsmuseet i Roma, Italia. Strandh har de 10 siste årene deltatt jevnlig på kunstmesser som Art Miami, Art Karlsruhe, Art New York etc. Strandh er representert i mange større private- og museumssamlinger som blant andre Museum Forum Konkrete Kunst, Erfurt, Tyskland, Mark Rothko Art Center, Daugavpils, Latvia, Sammlung Maximilian und Agathe Weishaupt, München, Tyskland, The National Center for Contemporary Arts, Minsk, Hviterussland, TELENOR Art Collection, Sammlung Hupertz, Hamburg, Tyskland, Universitetet i Oslos Kunstsamling, Haugesunds Billedgalleri, Det Kongelige Utenriksdepartement, Norsk Kulturråd, Kulturnämnden Göteborg, Statens Konstråd i Sverige, Statoil, Statens Veivesen, Utsmykkingsfondet for offentlige bygg (KORO).
Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Installasjonsfoto fra utstillingen

Oversiktsbilde fra utstillingen

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern