hold
hold (5) (2020) — Lydia Hauge Sølvberg
hold, installasjonsbilde (2020) — Lydia Hauge Sølvberg
hold (3) (2020) — Lydia Hauge Sølvberg
hold (4) (2020) — Lydia Hauge Sølvberg
hold (7) (2020) — Lydia Hauge Sølvberg
hold, installasjonsbilde (2020) — Lydia Hauge Sølvberg

Lydia Hauge Sølvberg
hold
Vindussalen
13.08.–13.09.2020

I Kunstnerforbundets vindussal portretterer Lydia Hauge Sølvberg kastanjetreet i form av tre større relieffer i betong. Bladene har en realistisk størrelse, hengende ut i luften fra den rektangulære flaten, men på grunn av materialets iboende tyngde fremstår bladene tykke og nesten kroppslige. Det ser ut som de en gang har vært i bevegelse, men fraværet av vind gjør motivet til en fiksjon. Tyngden som blir tillagt de i virkeligheten lette bladene tydeliggjør den materielle tilstedeværelsen vi står igjen med når det organiske livet er borte. 

Mellom relieffene, som detaljer eller små tegn, henger keramiske kopier av kauser. Mens en kauses opprinnelig funksjon er å beskytte en øyespleis på for eksempel en fortøyning, er dråpeformen her åpnet, bøyd, en anelse vridd. Det er som om noen har undersøkt selve formen. De deformerte kausene vitner dermed om menneskelig inngrep og akkompagnerer på denne måten fortellingen om kastanjetreet. 

Fortellinger gjennom besjeling av natur og gjenstander er en gjennomgående tematikk i de skulpturelle arbeidene til Lydia Hauge Sølvberg. Med et intuitivt utgangspunkt dannes figurative elementer gjennom en teknisk og materiell undersøkelse. Møtet mellom tegningens detaljnærvær og de monotone materialenes tyngde skaper et poetisk alvor.

Lydia Hauge Sølvberg (f. 1989, Trondheim) bor og arbeider i København og er utdannet hos Det Kgl. Danske Kunstakademi. Hun har nylig stilt ut på Louise Dany, Oslo (2020), B-OA, Oslo (2019), Bianca DAlessandro, København (2018), Galleri CC, Malmø (2018), Tom Christoffersen, København (2018) og Høstutstillingen, Kunstnernes Hus, Oslo (2018). 

Utstillingen er støttet av Kulturrådet. 

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern