Det er den tiden på natten da jeg lurer på hvor lenge det er igjen av natten
Silent Fire  (2019) — Magnus Oledal
portmanteau (2020) — Magnus Oledal
Black Nest (2020) — Magnus Oledal
The Art of Innuendo (2018) — Magnus Oledal
Light Bag (2018) — Magnus Oledal

Magnus Oledal
Det er den tiden på natten da jeg lurer på hvor lenge det er igjen av natten
Salene i 2. etasje
13.08.–13.09.2020

«Har jeg sovet. Har jeg vært våken? Jeg står opp. Det lønner seg ikke å ligge der. Tar meg ut på kjøkkenet. Det er en antydning av en luke i gulvet. Linoleum-teppet lager et firkantet basseng i midten av kjøkkengulvet. Det ble helt tydelig en gang da naboen var på besøk og sølte ut en kanne kaffe der. Det sterke morgenlyset ble reflektert perfekt fra min vinkel. Vi var alle forbauset over at kaffen ble liggende i en nesten perfekt firkant. Men det er mange år siden nå. Denne natten ble jeg igjen oppmerksom over denne formodede luken.

Jeg fant frem en skarp kniv fra en av skuffene. En som jeg arvet fra en slektning og fikk med meg da jeg flyttet hjemmefra. Det gikk uventet lett å skjære gjennom linoleumet og jeg brukte det som var under for å styre kniven i en firkant. Under teppet var det meget riktig en støpejernsluke. Luken gav etter rimelig lett selv om den var tung og med rustdannelse rundt kantene. Jeg fikk inn noen tørre kluter under og den skled lett til siden uten å ripe gulvet.

Jeg gikk ned stigen. Flammen på stearinlyset sto stabilt rett opp. Etter 60 trinn landet jeg på et steingulv.»

Med kinetiske skulpturer og installasjoner undersøker Magnus Oledal en mulig ustabilitet i det hverdagslige objekt og hva som skal til for å oppdage den langsomme kontinuerlige forandring i verden. Han tar gjerne i bruk ulike former for elektroniske virkemidler, video og motorer,  for å skape situasjoner der publikum gjøres oppmerksomme på sin fysiske tilstedeværelse og kroppens kognitive reaksjoner i møtet med objekter. 

Magnus Oledal (f. 1972, Østersund, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Kungliga konsthögskolan i Stockholm og Statens Kunstakademi i Oslo. Nylige utstillinger er Haugesund Kunstforening (2018), Studio 17, Stavanger (2017), Spikersuppa lydgalleri, Oslo (2017). I 2017 startet han Galleri Frychini på Frysja Kunstsenter.

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern