Omvejelser
Go 4 Bumpy Systems (2020) — Sara Korshøj Christensen
Going Metal - Piss off (2020) — Sara Korshøj Christensen
Omvejelser (2020) — Sara Korshøj Christensen
Omvejelser (2020) — Sara Korshøj Christensen
Going Metal - Smoking out the Cage (2020) — Sara Korshøj Christensen
Going Metal - Duet (2020) — Sara Korshøj Christensen

Sara Korshøj Christensen
Omvejelser
Vindussalen
22.10.–22.11.2020

«To duer ryger vandpibe, flyver af sted med et bur… eller en bygning? Den tredje due ryger i hvert fald pibe. I bedste Magritte stil; Dette er ikke en piberygende due. Motiverne er bøjet og svejset af runde stålstænger der efterfølgende er malet og lakeret. Æstetikken hinter til neonlysskilt. Men motiverne lyser ikke! De kaster vel nærmere skygge. Ud af piben pibler røgen eller er det Dna’en som ikke længere kan se sig fredet for at blive klippet i og manipuleret med. Spilleregler ændrer sig og lyset er tændt i begge ender.»

Sara Korshøj Christensen beskriver sine kunstneriske arbeider med samme energi og tvetydig lekenhet som arbeidene selv fremviser. Skulpturene i utstillingen Omvejelser opptrer nettopp som neonnskilt uten neonlys, tegn eller symboler tatt ut av en åpenbar kontekst. Det finnes en umiddelbar lystighet i det blankmalte stålet som tiltrekker seg vår oppmerksomhet, men samtidig bærer med seg en ubehagelig undertone.

Noen vil kanskje kjenne igjen det tidligst kjente men stadig spilte brettspillet Go. For andre vil vegginstallasjonen Go 4 Bumpy Systems gi assosiasjoner til Marcel Duchamps lidenskap for sjakk. Assosiasjoner til krokket og camping kan heller ikke utelukkes. Komposisjonen av de sorte og hvite halvkulene er basert på det fjerde og eneste av totalt fem spill som Go stormesteren Lee Sedol vant over dataprogrammet AlphaGo i 2016.

Det er med andre ord flere spill med i spillet. Krokket køllen bryter med det stringente systemet og det er ikke et spill slik vi kjenner det. Likevel kan det fortsatt spilles. Som så ofte med Korshøj Christensens arbeid insisteres det på kompleksitet. Uten å lete etter konkrete svar eller løsninger returnerer hun til universelle og eksistensielle problemstillinger gjennom det kjente og hverdagslige.

Sara Korshøj Christensen (f. 1979, Danmark) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Wien. Separatutstillinger har funnet sted ved bl.a. Galleri K (2020); Galleri 69 (2018); Kit Schulte Contemporary Art, Berlin (2012). Hun har også deltatt i en rekke gruppeutstillinger, blant annet ved Akershus Kunstsenter (2020, 2019); LOVAAS Projects, München (2020); Norsk Billedhoggerforening (2019); Museum der Unerhörten Dinge, Berlin (2017); Nordnorsk Kunstsenter (2017); Historisk Museum (2016); og Museum Morsbroich (2015). Av offentlige utsmykninger kan Kulturdepartementet og Kulturrådet nevnes. Hun er innkjøpt av Stavanger Kunstmuseum, Nasjonalmuseet, Akershus fylkeskommune, KODE og Kunst på arbeidsplassen.

 

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern