Gjenfortellinger
Naboer (2005) — Inger Johanne Rasmussen
Forlagt arv (2007) — Inger Johanne Rasmussen
Sceneteppe (2007) — Inger Johanne Rasmussen
Gammel kriger (2008) — Inger Johanne Rasmussen
By med speil (2008) — Inger Johanne Rasmussen
Avskårne blomster (2007) — Inger Johanne Rasmussen
Lys himmel (2007) — Inger Johanne Rasmussen
Labyrint (2008) — Inger Johanne Rasmussen

Inger Johanne Rasmussens utstilling består av et utvalg monumentale veggarbeider i serien ”Gjenfortellinger”.

Rasmussen er en av våre mest markante tekstilkunstnere. Interessen for mønstre går som en rød tråd gjennom Rasmussens arbeider, og hennes styrke ligger i at hun makter å ta for seg tradisjonelle, konvensjonelle mønstre, og endre dem til nye uttrykk.

Rent teknisk er Rasmussens tekstiler skapt fra tovet ullstoff. I teppene som er utstilt har hun brukt avlagte fotkluter fra et militært lager. Kunstneren farger klutene inn, klipper dem til og pusler delene sammen. Deretter syr hun bitene sammen for hånd og oppnår slik de imponerende, frodige og vakre mønstrene som ofte har referanser til natur og blomster, og hvor det gjerne dukker opp en figur i form av et bygg, et dyr eller et menneske blant de organiske elementene. Andre ganger skaper hun mønstre i kompliserte, tredimensjonale, geometriske strukturer med referanser til tradisjonelle ruteåklær og pledd. Rasmussens tekstiler utpeker seg ved at de er usedvanlig formsterke, og har en sjelden fargeprakt.

Inger Johanne Rasmussen har utdannelse fra Statens Høyskole for kunsthåndverk og design i Bergen (hovedfag tekstil) og Konstfackskolan i Stockholm, tekstil.
Hun har hatt mange separate utstillinger, og deltatt på en rekke kollektive utstillinger i inn- og utland, og skrevet to fagbøker om vev.

Rasmussens arbeider er innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet (fondet for kunsthåndverk), Vestlandske Kunstindustrimuseum, Sørlandets Kunstmuseum, Museet for samtidskunst, Oslo, Kunstindustrimuseet i Bergen, Kulturrådet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Drammen Museum og Utensriksdepartementet. Gjennom Utenriksdepartementets innkjøp har Rasmussens arbeider funnet veien inn i åtte Norske Ambassader rundt i verden.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern