Slik lever dei der
Uten tittel I -Spectacular Event (2008) — Lars Sture
De Bon Aire (2008) — Lars Sture
Slik lever dei der (2008) — Lars Sture
Spectacular Event (2008) — Lars Sture
We are Ours Now I (Aaah & Oooh) (2008) — Lars Sture

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Lars Sture med en serie lysinstallasjoner og skulpturer i salene i 2. etasje i perioden 10. mai – 1. juni 2008. Sture har de siste 20 årene vært en Londonbasert kunstner med periodevise opphold i Milano og Berlin. Han har nylig etablert et gjesteatelier i Sogn og Fjordane.

I Stures kunstprosjekter ligger en gjennomgående vilje til å utfordre og overraske. Han har tidligere vist arbeider med utgangspunkt i vitenskapelige miljøer, smykkedesign og motebransje og reflektert over objekter som er typiske referansegjenstander i galleriverdenen. Kunsthåndverk, med assosiasjoner til for eksempel treskurd eller bunadsølv, kan være kilde til formgiving, også dets bevissthet omkring materiale. Men Sture stiller spørsmål i sin dialog med kunsthåndverket som tradisjon og dets vante prioriteringer innen materialvalg. Han kan velge å sette sammen høystatus- og lavstatusmaterialer som krystall og umalt tre, eller bruke uedle metaller i smykkeobjekter som forbindes med gull og sølv. Innhold og mening, som særskilt har vært knyttet til teknikk og materiale, vil på uventet vis ta nye vendinger innenfor disse praksisene.

I denne utstillingen med installasjon og skulptur, er smykket betegnende for sosial tilhørighet og status. Gjennom re-representasjon behandler Sture smykket som etnografisk objekt og sosialt initieringssymbol.

Sture har svennebrev som gullsmed og er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo, diplom 1985-89. Han har hatt flere separatutstillinger og deltatt i kollektivutstillinger innen- og utenlands. Hans arbeider er blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet og Vestlandske og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Utenriksdepartementet og Statoil Hydros samlinger.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern