Giske Sigmundstad
Dam (2008) — Giske Sigmundstad
Reisen begynner (2008) — Giske Sigmundstad
Reisen II (2008) — Giske Sigmundstad
Søstre (2008) — Giske Sigmundstad
Vinter (2008) — Giske Sigmundstad

Giske Sigmundstad viser utstillingen Silent Movement med ny grafikk i galleriets lille sal i 2. etasje. Utstillingen består av etsninger i svarthvitt og farger.

Sigmundstads grafiske trykk er holdt i et figurativt, fortellende og symbolsk formspråk. Hun antyder historier som åpner dører inn til en indre og ytre virkelighet hos personene som er avbildet. De befinner seg ofte i en eksistensiell mellomfase, i en forflytning fra en livssituasjon til en annen. Situasjonene er intimt skildret, og atmosfæren ligger nær opptil det melankolske. Oppbruddet, reisen og huset utgjør sentrale elementer i den tematiske behandlingen. Lyset er et annet viktig virkemiddel, både symbolsk som en livgivende kraft og formalt som et modellerende verktøy.

Sigmundstad arbeider innen en billedform som kan spores tilbake til gamle ukeblader, filmer og tegneserier. Skikkelsene synes å ha sin opprinnelse på 50-tallet med stiliserte klesdrakter og daterte reiseeffekter. Den sjenerøse fargebruken og kraftige lys/skygge-prioriteringen kan lett henføre betrakteren til et øyeblikk fra en film noir-scene. Motivene er preget av en innstendig stillhet og langsomhet. Figurenes plassering i rommet og arkitekturens skjematiske fremstilling, gjør det naturlig også å trekke paralleller tilbake til renessansens freskomalerier.

Sigmundstad er utdannet ved SHKS, Oslo og Fortman Studio, Firenze. Hun har deltatt på en rekke kollektive utstillinger og hatt flere separatutstillinger i inn – og utland. Sigmundstad har mottatt priser på internasjonal grafikkbiennaler. Hennes arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, Utenriksdepartementet, Helsebygg Midt-Norge, Norges Bank med flere.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern