Mellomverk
Mellomverk (2088) — Kari Håkonsen
Mellomverk, korall (2008) — Kari Håkonsen
Mellomverk, oker (2008) — Kari Håkonsen
Mellomverk, rosa (2008) — Kari Håkonsen
Mellomverk (2008) — Kari Håkonsen
Mellomverk, korall (2008) — Kari Håkonsen

Kari Håkonsen viser utstillingen Mellomverk i galleriets 2. etasje. Utstillingen består av en serie glassarbeider med inspirasjon fra tradisjonell kvinnekunst. Håkonsen har latt seg fascinere av det kunstneriske og tekniske nivået slike objekter ofte har. Ved hjelp av glassblåsing, sliping og sandblåsing lager hun glassobjekter inspirert av mønster og dekor på heklede tekstiler.

Håkonsen arbeider i blåst og frihåndsformet glass både med skulpturelle og funksjonelle objekter i grenseland mellom de velkjente begrepene kunst, håndverk, kunsthåndverk og design. For henne foregår skaperprosessen direkte i materialet. Under arbeidet med glasset oppstår uttrykket. Samarbeidet, det fysiske og det umiddelbare i prosessen, sammen med den intense varmen skaper et dynamisk miljø som er essensielt for hennes kunstneriske utvikling.

Håkonsen har i serien Mellomverk forlatt funksjonelle referanser helt og står igjen med en fri skulpturell form ikke ulik hennes tidligere serier Mellom rom og Nest. I motsetning til disse, som var laget i massivt glass, er arbeidene i serien Mellomverk laget med utgangspunkt i frihåndsblåste former i tynt glass. Det sandblåste mønsteret gjennombryter glasset og etterlater et delikat nettverk av skjøre glassforbindelser. Uttrykket preges av stramme, dynamiske former opp mot en intrikat overflate og et materiale som er strukket til det absolutt ytterste av sin tålegrense.

Kari Håkonsen er utdannet fra The Surrey Institute of Art and Design, England Ba (hons) 3DD, Glass, Glasskolan i Orrefors, Sverige, og Statens Lærerskole i forming på Blaker, Norge. Hun har deltatt på en rekke kollektive utstillinger og hatt flere separatutstillinger i inn – og utland.

Håkonsens arbeider er innkjøpt av Statsbygg for Den Norske Ambassade i Berlin, Det Kongelige Slott, Norge, Kunstindustrimuseene i Oslo, Trondheim og Bergen, Utenriksdepartementet til ambassaden i Stockholm, Finnskogen kunstsamling, Utenriksdepartementets kunstsamling, og Nasjonalbiblioteket, Oslo med flere.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern